Sport 2014. november 16. 17:15

Három éves a Félegyházi Kézilabda Sport Club

Három éves a Félegyházi Kézilabda Sport Club
Három évvel ezelőtt jött létre és kezdte meg értékes munkáját a Félegyházi Kézilabda Sport Club. A hiánypótló kezdeményezés olyan helyi sportkedvelők áldozatos munkájának eredménye, akik rövid idő alatt létrehozták az egyesület női és férfi csapatait. Az elmúlt időszakban a helyi sportélet meghatározó szereplőjévé vált az FKSC, amelyben igen nagy szerepet játszott, hogy a városban csak ők rendelkeznek női csapattal és utánpótlásbázissal.

Tasnádi Zsolt alapító tag, alelnök beszélt e 3 éves a munka eredményeiről:

"Az elmúlt 3 év nem volt teljesen akadálymentes. Mind a bajnokságban való szereplés, mind pedig a szervezeti felépítés terén történt változások komoly nehézségekkel jártak, de érzésem szerint sikeresen leküzdöttük őket, amit egyfelől támogatóinknak, másfelől azoknak a személyeknek köszönhetünk, akik tanácsaikkal, segítségükkel a mai napig is előreviszik egyesületünk ügyét.

A tavalyi év sikerének tudhatjuk be a 2000-2001-es lány-korosztály elindítását, akiket idén már be is nevezhettünk a Megyei Utánpótlás Bajnokságba. Ezzel most már 3 csapatunk szerepel valamilyen bajnokságban. Mindezeken túl ettől az évtől elindult a 2005-2006-os kislány korosztály - még csekély létszámmal ugyan, de folyamatosan azon dolgozunk, hogy egyre többen lehessenek. Épp ezért várjuk azon fiatal hölgyek jelentkezését, akik szeretnék kipróbálni, megismerni s űzni ezt a sportot.

A felnőtt gárdák minden második héten hazai mérkőzés keretében lépnek pályára a Kész Arénában. Női és férfi együttesünk egyaránt heti két edzéssel készül a bajnoki fordulókra."

 

Eszik Bence egy éve lett az egyesület elnöke. Ez alkalomból gondolatait így összegezte:

"Kiemelten fontos számunkra, hogy megfelelően szolgáljuk a félegyházi kézilabda sport alapjainak megerősítését, továbbfejlesztését. Közös célunk egy városi utánpótlásbázis létrehozása, egyik kiemelt végső célunk pedig, egy olyan kézilabda generáció kinevelése, amely erősíti a kunságiak sportágunk iránti szeretetét.

Folyamatosan törekszünk arra, hogy olyan irányvonalat kövessünk, amely az emberektől ( és ez esetben nem csak a sportkedvelőkre gondolok) kapott visszajelzések alapján formálja egyesületünk arculatát. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő esztendőkben sikeresek leszünk, és sok kiváló játékost, sportembert nevelhetünk ki a félegyházi és magyar kézilabda sportnak.

Én ugyanis nem nagyon akarok kecskeméti, lajosmizsei, vagy máshonnan érkező játékosokra támaszkodni - inkább legyünk nyolcadikak a ranglistán, de helyiekkel. Mi a város számára neveljük, helyben szeretnénk megtartani tehetségeinket. Hosszútávon akarjuk szolgálni Félegyházát, nem pusztán rövidtávra szóló, légiósok segítségével elért sikerekkel."

Hatvani Tamás az utánpótlás koordinátora kiemelte:

"Egyesületünk két és fél éve kezdett foglalkozni a női utánpótlás ügyével. Első edzéseinken mindössze hatan jelentek meg, ám azóta körülbelül 35 játékos fordult meg nálunk, akik hetente kétszer edzenek és készülnek a viadalokra. Játékosaink az idei évben a megyei gyermekbajnokságban is szerepelnek. Szintén ettől az esztendőtől a másod-harmadosztályosok edzését is megkezdtük, folyamatosan várjuk jelentkezésüket a Kész Aréna városi sportcsarnokban, kedden és csütörtökön 17:30 és 18:30 közt."

Kövessen minket a Facebookon is!