Helyi hírek 2022. október 14. 08:00

Saját nehéz gyermekkora miatt is segít Kürtösi Zoltán

Saját nehéz gyermekkora miatt is segít Kürtösi Zoltán
Jótékonysági akciót álmodott meg Kürtösi Zoltán, a Zolinho Egészségsziget tulajdonosa, amely során nehéz sorsú, szegénységben élő gyermekek mindennapjait kívánja könnyebbé tenni. Az akcióban segítségül hívta a Máltai Szeretetszolgálat kiskunfélegyházi munkatársait, Patyi Zoltánt, aki az erőemelő társadalmat mozgatja meg, valamint az önkormányzat részéről Bajzák Andrea ifjúsági referens segíti az eredményes akciót.

Kürtösi Zoltán elmondta, hogy gyermekkorának vége felé nagyon rossz irányt vett az életük, amelynek nyomán hosszú éveken át nélkülözniük kellett alapvető dolgokat. Nem volt áram az otthonukban, Zoli az érettségijére is gyertyafény mellett készült.

Azért, amit ma elért, nagyon hálás a sorsnak, de soha nem felejti el azokat, akik akkor segítő jobbot nyújtottak a családjának, akik megkönnyítették a mindennapjaikat. Külön kiemelte Fülöpjakab akkori polgármesterét, Csáki Bélát és köszönet jár a falu javának is, akik mind szívükön viselték és segítették családjuk sorsát. Elhatározta, hogy ő is támogatni szeretne olyan gyermekeket, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe, akik alapvető hétköznapi dolgokat sem tapasztalhatnak meg családjuk pénztelensége miatt. Jótékonysági eseményt hívott életre, ahol az ő tudását adja ajándékba azoknak, akik bármekkora összeggel is támogatják az akciót. A felajánlóknak egy-egy 14 000 forintos utalványt ajándékoz, amellyel a Zolinho Egészségsziget csontkovács szolgáltatásait vehetik igénybe.



Október 29-én, szombaton 9 és 12 óra között lesz a jótékonysági esemény, a Szakmaközi Művelődési Házban. Ide várják a segíteni tudó és szándékozó embereket. Kürtösi Zoltán hozzátette: akut eseteket a helyszínen el tud látni, ha bárkinek panasza van, bátran keressék meg az említett napon. Mindezek mellett szakmai előadásokat hallgathatnak az érdeklődők és kérdésekre is válaszolnak.

Bajzák Andreától megtudtuk, hogy korábbi felajánlásokból megmaradt, egy raktárban megtalálható és eddig fel nem használt használati tárgyakat, bútorokat, ruhaneműket is rendelkezésre bocsátanak, előre meghirdetett időpontokban lehet majd ezekből válogatni.

Simon Edina, a Máltai Szeretetszolgálat kiskunfélegyházi csoportjának irodavezetője, projektmunkatársa elmondta, hogy nagyon örültek a felkérésnek. Meghatotta őket Zoltán felajánlása és története, valamint az a tény, hogy nem a felajánlott összeget nézi, hanem a segítő szándékot mindenkiben. Október 29-én, a program ideje alatt egy adománygyűjtő dobozzal a helyszínen lesznek, illetve előzőekben a Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi régiójának adományszámlájára is várják a felajánlásokat a következő számlaszámra:
OTP Bank Nyrt. 11784009-20201430.
Kérik, hogy a közleménybe írják be: Félegyházi gyermekekért.

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!