Gazdaság 2022. október 18. 14:00 Forrás: MTI

Jövő év május 31-éig lehet kedvező adózás mellett felhasználni a SZÉP-kártyákat

Jövő év május 31-éig lehet kedvező adózás mellett felhasználni a SZÉP-kártyákat
A SZÉP-kártya jelentős adókedvezményt biztosít a lakosság számára, hiszen 15 százalékkal kevesebbet fizetnek a kártyatulajdonosok vásárlásaik során. A Kormány a turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megőrzése érdekében arról döntött, hogy ezen adókedvezmény érvényesítését időponthoz köti.

Borítókép: Shutterstock-illusztráció

A SZÉP kártyák alszámláin október 15-éig jóváírt összegeket 2023. május 31-éig lehet kedvező adózás mellett felhasználni, ezt követően a kártyatulajdonosnak a teljes adótartalmat meg kell fizetnie. A kormány döntése értelmében a jövőben a 15 százalékos kedvezmény egy évig használható fel. Jelenleg mintegy 100 milliárd forintnyi alvópénz található a SZÉP kártyák szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámláin annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány idején a felhasználás ösztönzése érdekében a kormány eltörölte a felhasználási korlátokat, így például lehetővé tette az alszámlák közötti átjárhatóságot.

Az érintett ágazatok alig tették túl magukat az akkori válság hatásain, most a háború, a brüsszeli szankciók, valamint az ezek hatására előálló energiaválság miatt újabb rendkívüli kihívások előtt állnak. Minden állampolgárt arra kérnek és biztatnak, hogy időben használják fel a rendelkezésre álló SZÉP kártya egyenlegét.
            

Kövessen minket a Facebookon is!