Helyi hírek 2022. október 17. 16:30

Helyszíni szemlét tartottak a Csongrádi úti kereszteződésben

Képgaléria
Helyszíni szemlét tartottak a Csongrádi úti kereszteződésben
Helyszíni szemlét tartottak a Csongrádi út és a Liget utca kereszteződésében október 17-én, ahol néhány hónappal ezelőtt egy kislány vesztette életét közúti balesetben. A megjelentek arra szerettek volna közösen megoldást találni, hogy a forgalmas csomópontban még nagyobb hangsúlyt kapjon a közlekedési szabályok betartatása. Erre több javaslat is érkezett a jelenlévőktől, amire Langó István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun megyei forgalomtechnikai és kezelői osztályvezetője válaszolt.

Borítókép és további fotók: Fantoly Márton

A megbeszélésen részt vett Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, Bajzák Andrea ifjúsági referens, Sipos Róbert, a városüzemeltetési és közterület-felügyeleti csoport munkatársa, valamint a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság több képviselője.

Langó István elmondta, hogy visszamenőleg ellenőrizték a szóban forgó helyszín baleseti statisztikáját és az elmúlt húsz évben kettő szerencsétlenség történt. Ennek értelmében nem tekinthető kiemelten veszélyes helynek. A legnagyobb gondot a figyelmetlenség, a közlekedési szabályok be nem tartása okozza. Ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy a csomópontban ki fogják cserélni a jelenlegi STOP táblát egy sárga keretes változatra, ami még jobban felhívja a figyelmet a kötelező megállásra. Ezen felül kitért arra, hogy a kerékpáros átvezetést kiemeltebbé teszik a jövőben egy különleges anyagból készült piros burkolati felülettel. Erre a műgyantából készült rétegre – a már meglévő kétoldali sárga burkolati jelölésen kívül – felfestenek néhány kerékpáros szimbólumot. Végezetül kiemelte, hogy hiába az igyekezet a szakemberek részéről, ha a forgalomban haladók nem tartják be a KRESZ szabályait.

V. B.
                

Kövessen minket a Facebookon is!