Helyi hírek 2022. október 17. 17:00

Fekete Pál-emlékverseny a Platánban

Képgaléria
Fekete Pál-emlékverseny a Platánban
A Platán Utcai Általános Iskola október 14-én rendezte meg a XII. Fekete Pál-emlékversenyt. A megnyitón Szunyi Anikó intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket és Fekete Pál megjelent családtagjait. Ezt követően Wolnerné Vidéki Szilvia szervező, intézményvezető-helyettes felidézte a 2005-ben létrehozott első verseny megrendezésének nemes szándékát.

Az akkori platános magyartanárok Fekete Pál pedagógusi munkásságának elismerését és a verseny folyamatos fenntartását tűzték ki célul, emléket állítva a kiváló tanárnak és a rendszerváltás utáni első országgyűlési képviselőnek. Az intézmény felkérésére Lezsák Sándor országgyűlési képviselő úr, mint egykori jó barát és politikustárs, elvállalta a rendezvény fővédnöki szerepét, és értékes könyvadomány-csomaggal támogatta a díjazást. A Platán Iskoláért Alapítvány, a Fekete család és Kőháziné Kovács Mária magyar-könyvtár szakos pedagógus is hozzájárult a versenyzők ajándékaihoz.

A vetélkedőn a versenyzőknek a magyar nyelvhez kapcsolódó tudásanyagból, helyesírásból, hangos olvasásból és könyvtári búvárkodásból kellett megmérettetni magukat. Előzetes feladatként Fekete Pál életét és munkásságát bemutató PPT-t készítettek. A versenyfeladatokat a Platán iskola magyar szakos tanárai állították össze, éppen ezért etikai okok miatt a platános tanulók nem indultak. A nívós vetélkedőre 10 iskola nevezett be a városból és a környező kistelepülésekről. Az ötletes és színes feladatok megoldása után a zsűri szakmai döntése alapján az alábbi eredmény született: I. hely – Constantinum Intézmény, II. hely – Pálmonostori Gárdonyi Géza Általános Iskola, III. hely – Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola.

Az első három helyezést elért tanulók értékes nyereményeket vehettek át. A résztvevők nagy örömére minden versenyző és felkészítő pedagógus ajándékban részesült, függetlenül a helyezéstől. Az iskolák csapatai 1-1 szál fehér virággal érkeztek a megnyitóra. A nagy sikerű rendezvényt követően a Platán iskola képviselői a vezetőség és a humán munkaközösség nevében elhelyezték a megemlékezés virágait Fekete Pál Tanár úr sírján a Felsőtemetőben.
                

Kövessen minket a Facebookon is!