Helyi hírek 2022. október 22. 08:00

Könyvtársarok – Kisebb alapterületen működhet az intézmény

Könyvtársarok – Kisebb alapterületen működhet az intézmény
Újabb intézkedéseket vezet be a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a megemelkedett gáz és villamosenergia-árak miatt.

Október 25-étől, keddtől az intézmény emeleti irodái, a GyermekBirodalom és a földszinten lévő felnőtt részleg a több mint 200 éves Hattyúházban működik tovább. A 2008-ban átadott új épületrészt lezárják, az olvasók nem kereshetik fel. A könyvtárat a Petőfi-szoborral szembeni árkádok alatt, a rendezvény- és kiállítóterem felirat mellett közelíthetik meg.

A könyvtárosok igyekeznek minden igényt kiszolgálni. A kölcsönzői teret az eddig megszokottnál sokkal kisebb területen az internet – médiatár – ifjúsági sarokban alakítják ki. A felnőtt olvasók számára a legnépszerűbb kiadványokat, a romantikus regényeket, a krimiket és az új könyveket viszik át. A gyermekkönyvtárosok válogatnak az állományukból: az apróságoknak mese- és képeskönyveket, a nagyobbaknak regényeket kínálnak.

Ha az olvasók pontosan tudják, melyik könyvet szeretnék kölcsönözni, akkor telefonon (76/461-429/20-as vagy 21-es mellék) egyeztessenek vagy e-mailben ([email protected]) küldjék el igényeiket.

A folyóiratok szerelmeseiről sem feledkeznek meg, napilapokat, néhány gyakran forgatott heti- és havilapot böngészhetnek. A rendezvényeiket továbbra is megtartják, ám mivel csak 18 fok engedélyezett az intézményben, érdemes rétegesen öltözködni. A könyvtár nyitvatartása nem változik, a szeptember 5-étől bevezetett csökkentett nyitvatartással várja látogatóit.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!