Program 2022. október 27. 10:00

Közösségi futás és kerékpározás a balesetmegelőzés jegyében

Közösségi futás és kerékpározás a balesetmegelőzés jegyében
Első alkalommal rendezi meg a Látni és Látszani kampány keretében a „Legyél fény az éjszakában!” elnevezésű közlekedésbiztonsági rendezvényt a Kiskunfélegyházi Balesetmegelőzési Bizottság október 29-én – tudtuk meg Fekete-Setény Tamara rendőr zászlóstól, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadójától.

Kiemelte: beköszöntött az ősz, október 30-án óraátállítás lesz, ami miatt rövidülnek a nappalok, egyre többet kell majd a sportolóknak és a kerékpárosoknak szürkületben és sötétedés után is közlekedni. Ködös, esős, borongós idő esetén romlanak a látási viszonyok, ezért a kerékpárok kivilágítása már korlátozott látási viszonyok között is fontos!

– Hangsúlyozni szeretnénk a gépjárművezetők részére, hogy azokon az útszakaszokon, ahol rosszabb minőségű járdaszakaszok vannak, vagy egyáltalán nincs kiépítve járda, ott felbukkanhatnak olyan futók, akiknek csak sötétben jut idejük kedvelt elfoglaltságukhoz. Ezért kiemelt figyelmet kell szentelni annak, hogy láthatóak legyenek a gépjárművezetők részére – mondta a rendőr zászlós.

Hozzátette: a rendezvényen bárki részt vehet, nem versenyt szerveznek, hanem egy jó hangulatú közösségi futást és kerékpározást, amire várnak minden mozogni szeretőt: kiemelten azokat a sportolókat, hobbifutókat, kerékpárosokat, akik szeretnék felhívni a járművezetők figyelmét arra, hogy a rossz idő beállta ellenére, ők ugyanúgy róják a kilométereket. Továbbá várják azokat a kerékpárosokat, családokat, akik példát szeretnének mutatni azzal, hogy úgy vesznek részt a forgalomban, hogy láthatóak a gépjárművezetők részére.



Az esemény helye: Kiskunfélegyháza, Petőfi-tér
Időpont: október 29., szombat
Gyülekező: 16 és 17 óra között
Futás és kerékpározás útvonala: 3,5 km

Bárki, bármikor csatlakozhat a rendezvényhez, nem regisztrációhoz kötött, azonban a regisztrálók közül az első 50 résztvevő ajándékot kap. A regisztrációhoz mindössze csak nevet és születési évet kell elküldeni a
[email protected]u email címre.

… hogy mindenki hazaérjen!

Z. A.

Kövessen minket a Facebookon is!