Helyi hírek 2022. október 24. 08:00

Új munkatárs az Egészségfejlesztési Irodánál – Gulyásné Kis Adelina

Új munkatárs az Egészségfejlesztési Irodánál – Gulyásné Kis Adelina
Szeptember elsejétől új pszichológusa van a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Irodának – tudtuk meg Tóth Katalin vezetőtől. Gulyásné Kis Adelina nagyon motiváló személyiség, akivel korábban egy előadás erejéig már volt munkakapcsolatunk – tette hozzá. Modok Ágnes, korábbi pszichológus munkatárs távozása után gyorsan szerették volna pótolni a hiányt, így keresték és kérték fel Adelinát a pozíció betöltésére.

Gulyásné Kis Adelina elmondta, hogy az említett, 2020-ban megtartott előadás után követte az Egészségfejlesztési Iroda példaértékű munkáját. Nagyon nagy örömére szolgált, amikor megkeresték az ajánlattal, amire boldogan mondott igent. Úgy érzi remek közegbe került.

Megtudtuk, hogy elindult a munka, már vannak páciensek színes élethelyzetekkel, amelyekben jelen tud lenni. Adelina véleménye szerint fontos kiemelni, hogy pszichológushoz menni egy jó dolog. Úgy fogalmazott: azok az emberek mennek pszichológushoz, akik konstruktívan próbálnak hozzáállni a saját életükhöz, a saját pszichés fejlődésükhöz. Éppen ezért bármilyen életvezetési elakadással néznek szembe, érdemes segítséghez folyamodni.

– Ebben tudok segíteni. Közösen gondolkodunk, átbeszéljük. Itt teljesen hétköznapi dolgokra is gondolhatunk: életszervezés, munkahelyi nehézségek. Ezen kívül egyénileg autogén tréninggel is foglalkozom, amit a későbbiekben szeretnénk csoportba is átültetni – tette hozzá.

A foglalkozások 14 éven felülieknek szólnak és várandósok számára is relaxációs foglalkozást nyújt. Mindezek mellett gyász- és veszteségfeldolgozással is fordulhatnak hozzá és a krízisintervenció is a területe. Adelinát reggel 8 és 16 óra között hívhatják hétköznapokon, a 06-20/230-76-34-es telefonszámon, ahol időpontot egyeztethetnek a pszichológussal. A szakember hozzátette: azoknak is próbálnak elérhető megoldást találni, akik valamiért akadályoztatva vannak az otthonuk elhagyásában: online is elérhetőek a tanácsadások, amelyek díjmentesek.

Z. A. 
                  

Kövessen minket a Facebookon is!