Kultúra 2022. október 24. 16:00

Mesterek és tanítványok együtt muzsikáltak

Képgaléria
Mesterek és tanítványok együtt muzsikáltak
Megtelt a Jankovszki Ferenc Koncertterem október 22-én, szombaton este a zeneiskolában. Mesterek és tanítványok címmel tanári hangversenyt szervezett a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola. A műsort és az est tematikáját Szeriné Bíró Ágnes állította össze.

A megjelenteket Kis-Fekete Vilmos igazgató köszöntötte, aki utalt arra, hogy az előttünk álló időszak sajnos nem lesz egyszerű. – Az összes lehetőséget megragadva, koncertekkel kedveskedünk önöknek és koncerteket kínálunk ahhoz, hogy mindenki töltekezni tudjon arra az időszakra, amikor sajnos ez egy kicsit ritkább lesz. Jó szórakozást kívánok mindenkinek az este minden egyes pillanatához, és kívánom, hogy olyan jó szívvel fogadják, ahogyan a próbákon, a felkészülés során a kollégák és növendékek dolgoztak azon, hogy ma minden szép legyen és jól sikerüljön – fogalmazott.

Retkes Krisztina, Magyari-Benkő Gabriella és Sejben Ilona nyitották meg az eseményt, akikről – és a továbbiakban az összes fellépőről – részletesen mesélt az est háziasszonya, Répa Mónika. A fellépő mesterekről és tanítványaikról sok olyan információt hallhatott a közönség, amelyeket eddig talán nem ismert, illetve az elhangzott művekről és a zeneszerzőkről is ismertetővel szolgált.

A zenei repertoár nagyon élénk és sokszínű volt, a bő egyórás műsorban több zenei korszakból válogatták a műveket és a koncert során több felemelő pillanatot is átélhetett a közönség. A zárószám – többedik alkalommal – az ütősöké volt, akik szó szerint megadták a ritmust a szombat estének, amit a megjelentek hatalmas, szűnni nem akaró vastapssal jutalmaztak.

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!