• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Szép félegyházi kadet fiú kosárlabda-teljesítmény a körmendi katlanban
Sport 2022. október 25. 16:00

Szép félegyházi kadet fiú kosárlabda-teljesítmény a körmendi katlanban

Szép félegyházi kadet fiú kosárlabda-teljesítmény a körmendi katlanban
A bajnokság legtávolabbi – és az egyik legerősebb – csapatához utazott október 22-én, szombaton csapatunk a főtábla 4. fordulójában. A legények mindegyikének nagy vágya teljesülhetett, hiszen a körmendi csarnok az ország egyik legismertebb kosárlabda fellegvára, évtizedek óta a legszínvonalasabb mérkőzések helyszíne.

Az első két negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, látványos kosarakat láthatott a közönség mindkét részről, melynek eredményeképp 32:32-es eredménnyel zárult a félidő. A folytatásban – elsősorban a szűk rotációnak és a sok személyi hibának köszönhetően – el tudott lépni 8-10 ponttal a hazai csapat, de a félegyházi fiúk hatalmas küzdelemben a végletekig szorossá tudták tenni a mérkőzést, amelynek a végén papíron a hazai csapat nyert, de ezen a napon az igazi győztesek a félegyháziak voltak. Hozzáállásukat, lelkesedésüket, sportszerűségüket látva a mérkőzés után a körmendi nézők hatalmas tapssal köszönték meg!

Hatalmas büszkeséggel beszélek a körmendi csatát megélt fiúkról. A négyórás út után olyan mérkőzést játszottak, amelyre kevesen gondoltak. Ezen a napon nem mi voltunk az esélyesek, mégis egy mindvégig nyílt meccset játszottunk – extra teljesítményeinknek is köszönhetően – a nagyon sportszerű, minőségi kosárlabdát játszó körmendi fiúkkal. Köszönöm játékosaimnak, hogy betegségek, sérülések ellenére a csapattal voltak és egy felejthetetlen napot élhettünk meg közösen. Sajnáljuk, hogy nem lehettünk teljes létszámmal, mert ezen a délutánon még nagyobb eredményt érhettünk volna el. Köszönöm továbbá a hazai publikum mindvégig sportszerű magatartását, a meccs utáni gondolataik pedig további energiákat adnak számunkra a folytatáshoz. Utoljára, de nem utolsó sorban hálás vagyok a szülőknek, akik elkísértek minket erre a hosszú, egész napos útra.

A bajnokságban számunkra most egy hét szünet következik. A következő mérkőzésünk november 5-én, szombaton 13 órától következik, amikor is a miskolci MEAFC/A csapatát látjuk vendégül a Constantinum sportcentrumban.

Minden sportszeretőt szeretettel várunk mérkőzéseinkre!

Nemzeti fiú kadett bajnokság, „C” csoport

Körmendi Törpördögök – Félegyházi TSI: 82 – 70
(10:13, 22:19, 31:23, 19:15)


FTSI: Farkas 28/15, Abonyi 25/9, Seeberger 6/3, Horváth 4, Bán 4, Kósa 3, Kapus, László, Trifont

Simon Zoltán
vezetőedző
Félegyházi TSI – szakmai vezető
                       

Kövessen minket a Facebookon is!