Helyi hírek 2022. október 27. 14:00

Rajzpályázatot hirdetnek óvodások részére a szilveszteri futás szervezői

Képgaléria
Rajzpályázatot hirdetnek óvodások részére a szilveszteri futás szervezői
Rajzpályázatot hirdetnek óvodásoknak a XXXI. Jótékonysági Jogging Plusz Szilveszteri Futás – Rollsped futam szervezői. A felhívás részleteit október 26-án, az önkormányzat tárgyalótermében ismertették a média munkatársaival.

A Jogging Plusz Sportegyesület, a Rollsped Kft. és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata összefogásával rajzpályázatot hirdetnek a helyi vagy környékbeli óvodások részére. A beérkezett munkákat egy öttagú zsűri fogja értékelni Rosta Ferenc alpolgármester vezetésével. A legügyesebb kilenc pályázó kupában részesül és a rajzának lenyomata a szokásosan december 31-én megrendezett szilveszteri futás első 600 nevezőjének ajándékpólóját fogja díszíteni. Ezt a gesztust a Rollsped Kft. ügyvezetője, Szűcs-Szabó Sándor ajánlotta fel.

A rajzversenyre öt és hét év közötti gyerekek alkotásait várják a madárvilággal, az őszi erdővel, vagy a játszótéri élettel kapcsolatosan. Az A/4-es méretű pályaművek készülhetnek zsírkrétával, ceruzával, festékkel, vagy filctollal. A Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda fenntartása alá eső intézményekben a kicsik az óvodapedagógussal közösen fogják elkészíteni a rajzokat. Természetesen az is pályázhat, aki az esetleges betegség miatt az adott időpontban nem tud jelen lenni, vagy nem állami óvodába jár. Az ő műveiket Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatalának címére (6100, Kiskunfélegyháza, Kossuth utca 1.), az alpolgármesteri irodába, Bajzák Andreához kérik postai vagy személyes úton eljuttatni Szilveszteri futás rajzpályázat feliratú borítékban. A szervezők azt kérik, hogy minden képre legyen ráírva a név, az életkor, az óvoda és a csoport neve, valamint a település.

Beérkezési határidő: november 10., csütörtök 16 óra
Eredményhirdetés: december 17., szombat 16 óra Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatala
Bővebb tájékoztatás Csernus Krisztinától, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezetőjénél kérhető a [email protected] e-mail címen.

A sajtótájékoztató végén elhangzott, hogy a szilveszteri futás nevezési összegét száz százalékban a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák eszközeinek bővítésére és fejlesztésére fordítják.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
                      

Kövessen minket a Facebookon is!