Helyi hírek 2014. november 17. 13:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása.

Családi fotóalbum pályázat

A fotográfia 175 éves évfordulója és a Nagy Háború kitörésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetjük a Családi Fotóalbum elnevezésű pályázatunkat. A meghirdetett programban olyan családi fotókat várunk, amelyek még az I. világháborút megelőzően vagy idején mesélnek történetet szépanyáink vagy apáink életéről. A fotókat kérjük pontos névvel, címmel ellátni. A képgyűjtés folyamatos, megfelelő mennyiség után kiállítást szervezünk.


A fényképeket a Stefánia Palota- Honvéd Kulturális Központ könyvtárába várjuk személyesen, postai úton vagy elektronikus levél mellékleteként.

Beküldési határidő: 2014. december 31.

A képeket a facebook-on és a honlapunkon is publikáljuk. Elérhetőség: Mezei Andrea, [email protected], Tel.: 883-6635, honlap: http://www.bphkk.hu

 

Száncsengő adventi irodalmi pályázat

Adventi „egypercesek”. A pályázók az Advent/Karácsony témakörében született, és/vagy a családhoz, szeretethez, összetartozáshoz kapcsolódó rövid írással, novellával, verssel, mesével nevezhetnek. Olyan műveket várunk, amelyek eddig még nem kerültek publikálásra (sem nyomtatásban, sem internetes felületen). Korcsoport-kategóriák: 7-10 év (általános iskola alsó tagozat) 11-14 év (általános iskola felső tagozat), 15-21 év (ifjúsági), 22 év felett (felnőtt) Nevezési kategóriák: próza, vers. A pályázatokat – kizárólag elektronikus formában (word formátumban) – a Gazdagréti Közösségi Ház e-mail címén ([email protected]), „Száncsengő” megjelöléssel várjuk. A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk. Nevezési díj nincs.

Beküldési határidő: 2014. november 24. hétfő.

A pályázaton minden pályázó maximum 2 pályaművel vehet részt. A pályaművek terjedelme: kb. 1 gépelt oldal (kb. 3500 karakter). A pályamunkák elküldésekor az alábbi információkat is várjuk: név, életkor, elérhetőség (email és telefon), iskola, osztály, felkészítő/segítő szaktanár neve, e-mail címe (kizárólag iskolás korosztályú pályázó esetén). A pályamunkákat szakemberekből álló zsűri értékeli. A korcsoportonkénti legjobb művek díjazásban részesülnek. Az irodalmi értékű, leghangulatosabb írások elhangzanak a közösségi ház által szervezett Civil Karácsonyon, ill. a díjkiosztó ünnepségen. Eredményhirdetésre a díjkiosztó ünnepségen kerül sor, melynek időpontját később közöljük.
 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.

hétfő: zárva
kedd, péntek: 9-17 óráig
szerda, csütörtök: 12-17 óráig
szombat: 8-12 óráig
 

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!