Sport 2022. október 28. 08:00

Szép eredményekkel zárta az őszi szezont a KHSE

Szép eredményekkel zárta az őszi szezont a KHSE
Remek eredményekkel gazdagodott az őszi időszakban a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület. Bár az első hírek arról szóltak, hogy a rezsiválság miatt be kell zárniuk októbertől a Honvéd Sporttelepen található termet, szerencsére úgy tűnik, közösen megtalálták a megoldást – tudtuk meg Nagy Krisztiántól, az egyesület elnökétől.

A sok pozitív visszajelzés és a segíteni akarás a versenyzők, tagok és családtagok részéről arra sarkallta a vezetést, hogy megoldást találjanak a problémára. A spórolás, a heti edzésszámok csökkentése és az önkormányzat segítsége adta a megoldást egyelőre az aggasztó helyzetre, de természetesen majd konkrét számokat és költségeket a fűtésszezon javában láthatnak majd.

– Ez az időszak a túlélésről szól most. Ezért gondolta azt az egyesület vezetése, hogy minél több versenyen szeretnénk részt venni, hogy megmutathassuk, nemcsak a délutánokat töltjük az edzőteremben, hanem kemény műhelymunka folyik ott. Új éra kezdődött a versenyzői brigádban, nagyon ígéretes utánpótlással rendelkezünk – mondta Nagy Krisztián.



Baján versenyeztek szeptember 30-án, ahol megpróbáltak minden olyan versenyzőt indítani, akik éremesélyesek voltak K1 és K1 light kategóriában. Tapasztalatszerzés és a meccsrutin volt az elsődleges szempont, amit szép eredményekkel koronáztak meg: Nemcsok Fanni, arany-, bronz-, Rácz Adrián ezüst-, bronz-, Szabó Máté ezüst- és Tarjányi Áron bronzéremmel gazdagodott, Berecz Vince IV. helyezést ért el.



A versenyszezon koronája kétségtelenül az IFMA Utánpótlás Muaythai Magyar Bajnokság volt október 8-án, ahol három versenyzővel indultak: Nemcsok Fannival, Berecz Vincével és Szabó Mátéval.



Krisztián elmondta, hogy minden versenyző nagyon szépen szerepelt, bajnoki címmel gazdagodtak: Berecz Vince és Nemcsok Fanni aranyéremmel érkeztek haza a megmérettetésről, Szabó Máté ezüstérmet szerzett.






Ugyanezen a napon Czakó Zoltán Kecelen képviselte a KHSE színeit a Vikker Dániel Emlékversenyen az ország legjobbjai között. Remek meccset produkáltak a fiúk, és bár a győzelmet itt nem sikerült megszerezni, derekasan helytállt Zoltán a ringben.

A 10 éves utánpótlás magyar bajnokról, Nemcsok Fanniról edzője elmondta, hogy 5 éve, amikor edzeni kezdett nála már látható volt, hogy fogékony mindenre, sokra viheti. Őt nem szükséges motiválni, nagyon mozgékony, állandóan mozgásban van, és amit egyszer megmutatnak neki, ő végrehajtja. Biztos technikai alapok megszerzése után kezdett el versenyezni, ahol kiváló eredményei vannak.

Fannitól megtudtuk, hogy először mazsorettre íratta be édesanyja, de rövidtávon kiderült, hogy nem az ő sportága lesz. Nagyon szereti a küzdősportot, és bár az első meccsein izgult, ma már nem jellemző. Egy-egy mérkőzés alkalmával feltérképezi az ellenfelét és úgy próbálja előnyére fordítani a tapasztalatait. Megtudtuk, hogy édesanyja sokáig nem merte végignézni lánya meccseit, de ez az idei gálán megváltozott és azóta már Fanni több mérkőzését is figyelemmel kísérte. A magyar bajnoki címe megszerzésekor nagyon boldog volt, főleg azért, mert mindvégig úgy érezte, hogy nem lesz meg az aranyérem. Végezetül elmondta, hogy későbbiekben is szeretne a sportággal foglalkozni, talán amikor már nem versenyzőként, akkor edzőként próbálná ki magát.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!