Program 2022. október 30. 08:00

Kézműves kiállítással és vásárral nyílik az adventi időszak

Kézműves kiállítással és vásárral nyílik az adventi időszak
A csökkentett nyitvatartás továbbra is érvényben marad a Móra Ferenc Művelődési Központban, hétfőtől péntekig, reggel 8-tól este 6-ig állnak a látogatók rendelkezésére. A hétvégén nem tartanak nyitva, kivétel természetesen, ha hirdetett rendezvények esnek a hétvégi napokra.

A fűtési szezonban közös érdek, hogy segítsék a fenntartó önkormányzatot, ezért mindent megtesznek, hogy a rezsiköltségeket csökkenteni tudják – tudtuk meg Kovács-Csonka Szilviától, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatójától. Hozzátette: mindezek mellett szerencsére sikerül megvalósítani novemberben olyan programokat, amelyek a minőségi szórakozást garantálják. Őszi kézműves foglalkozás, Márton-napi családi délután mellett a megszokott és nagyon népszerű programokat is ajánlják: Aranyhold – anyatejes táplálást segítő csoport, Nőszirom – női önismereti kör, Quiznight – kocsmakvíz mellett a Társasjáték klub foglalkozásaira is várják az érdeklődőket.

Az igazgató örömmel jelentette be, hogy idén is sikerül az adventi időszakot a hagyományos adventi kézműves kiállítással és vásárral megnyitni november 25-én, pénteken. Az aulában megvalósuló rendezvény december 20-áig látogatható majd, hétfőtől szombatig, 9-től 20 óráig. Kovács-Csonka Szilvia hozzátette: ezek a kiállított tárgyak az előző évek szokásait követve megvásárolhatók, amit a közönség előszeretettel választ karácsonyi ajándékként. Nem mindennapi kézműves portékákkal, termékekkel találkozhatnak ilyenkor, amelyeket helyi és környékbeli kézművesek alkottak.



November 26-án, szombaton Adventi női körre várják a 16 éven felüli hölgyeket, asszonyokat. A kedvelt programon asztaldíszek, kopogtatók, karácsonyi tárgyak készülnek.

A hónap utolsó rendezvénye november 30-án, szerdán, 18 órakor lesz. Skoperda Nóra és Nagy Gergő irodalmi-zenés estje várja az érdeklődőket a Petőfi Klub keretében, Verseitek dallama címmel. Az igazgató kéri, hogy részvételi szándékukat a programokon jelezzék a 76/466-843-as telefonszámon.

Végezetül, decemberi előzetesként Kovács-Csonka Szilvia elárulta, hogy három év kihagyás után, idén újra Hangolódó címmel, jótékonysági esttel készülnek a karácsonyra.

Z. A. 
                            

Kövessen minket a Facebookon is!