Sport 2022. október 30. 13:00

Hatalmas győzelmet aratott a Kiskunfélegyháza a Tiszakécske II. felett

Hatalmas győzelmet aratott a Kiskunfélegyháza a Tiszakécske II. felett
A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 10. fordulójában a Kiskunfélegyháza a Tiszakécskei LC II. csapatát fogadta. A találkozó előtt sokan szoros mérkőzésre számítottak, de nem így történt.

Villámrajtot vett a hazai csapat, mert már a 3. percben a vendégek hálójába került a labda. Valkai hosszú labdával indította a jobb oldalon Makányt, aki Baráth mellett a bal alsó sarokba lőtt 1–0. Mindössze öt percet kellett várni az újabb félegyházi találatra. Ezúttal is a jobb oldalon futott a hazai támadás, amit Erős vezetett, lefutotta védőjét, és kilőtte a bal alsó sarkot 2–0. A 17. percben jobb oldali szöglet után Nagy Viktor fejelt a bal felső sarokba 3–0. A 21. percben Nemesvári a bal oldalon levitte a labdát az alapvonalig, ahonnan középre gurított, Nagy Viktor jókor érkezett és a kapuba lőtt 4–0. A 28. percben Erős a saját térfeléről indulva nagy vágtát vágott ki a jobb oldalon beadott, de Nemesvári Baráthba lőtte a labdát. A 32. percben Erős lövését a léc alól ütötte szögletre a kécskei kapus. A sarokrúgás után Valkai fejelt a bal felső sarokba 5–0. A 35. percben Erős futtából leadott lövése a jobb kapufáról vágódott vissza a mezőnybe – számolt be a megyei hírportál.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A Kiskunfélegyháza támadott, a Tiszakécske próbált védekezni, de kevés sikerrel. Az 56. percben Nagy Dávid 22 méterről Hoffmannt találta el, akiről a labda a hálóba pattant. 6–0. 

A 70. percben Erős a jobb oldalról középre adta a labdát, Kurgyis jó helyen állt és öt méterről a kapuba lőtt 7–0. Három perccel később egy előre vágott labdára Kurgyis és Horváth ugrott fel, az előbbinél maradt a játékszer, a tizenegyes pont magasságában átemelte a kapujából kijövő Baráth felett a labdát 8–0. A 80. percben ismét a fiatal Kurgyis játszotta a főszerepet, a tizenhatoson belül szabálytalankodtak vele szemben, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt a sértett végezte el, lövését Baráth kivédte, de a labda visszapattant hozzá, és másodszorra már nem hibázott 9–0. A 86. percben Erős lőtt kapura, de egy védőről vissza pattant hozzá a labda, és ekkor már eredményes volt 10–0.

Ezen a találkozón a Tiszakécske teljesen alárendelt szerepet játszott, a Kiskunfélegyháza ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Némedi Norbert, a Kiskunfélegyháza játékosa: – Úgy gondolom, hogy a mai napon minden összejött nekünk, talán még olyan dolgokból is pozitívan jöttünk ki, ami sokszor nem is sikerül egy-egy csapatnak a mérkőzés folyamán. Ettől függetlenül nagy területeink voltak, azokat elég jól be tudtuk játszani, emiatt rengetegszer az ellenfél mögé tudtunk jutni. A helyzetkihasználásunk extra volt. Annak nagyon örülök, a végeredménytől függetlenül, hogy mind a két félidőt ugyanolyan mentalitással végig tudtuk játszani. A mai napon volt ekkora különbség a két csapat között, de abban is biztos vagyok, hogy ha tízszer lejátszanánk a találkozót, abból hét-nyolc alkalommal biztosan nagyon szoros eredmény születne. Vannak ilyenek a fociban, a Tiszakécskének sok sikert kívánok. Tavasszal találkozunk, de biztos vagyok abban, hogy az a mérkőzés merőben más lesz, mint amilyen a mostani volt.

Bagi Gábor, a Tiszakécske technikai vezetője: – A legegyszerűbb az lenne, ha azt mondanám, hogy ez van, de ez nem erről szól. A mai mérkőzést azzal lehetne jellemezni, hogy az egyik csapatnak minden összejött, amihez a másik nagyon szépen asszisztált. A másik csapatnak pedig semmi sem jött össze. Nem passzoltunk eleget, nem álltunk közel az ellenfélhez. A Kiskunfélegyházának szinte az összes lehetőségéből realizálódott a gól. Vannak ilyen napok, amikor az egyiknek minden összejön, a másiknak pedig semmi. Annyiban különbözik a profi, meg az amatőr bajnokság, hogy egy ilyen mérkőzés az amatőröket sokkal jobban megviseli. Reméljük, hogy a következő mérkőzésre ez egy jó folyamatot tud elindítani, mert arra nagyon nagy szükség lenne.

Kiskunfélegyháza – Tiszakécske LC II: 10 – 0 (5 – 0)

Kiskunfélegyháza 100 néző, vezette: Mucsi Zsolt (Dobó Attila, Mígh Tamás).

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. (Kiss Cs 75.) – Szűcs, Nagy D. (Kurgyis 67.), Valkai, Erős, Nagy V. (Magony 46.), Ábel, Urbán, Szabó P. (Kanyó 46.), Nemesvári, Makány.

Tiszakécske II: Baráth – Benkó, Horváth A., Oberna, Klemenc, Káli, Tóth-Molnár, Tóth M., Tóth K. (Alberti 72.), Hoffmann, Szóláth. Technikai vezető: Bagi Gábor

Gólszerző: Makány 3., Erős 8., 86., Nagy V. 17., 21., Valkai 33., Nagy D. 56., Kurgyis 70., 73., 80.
             

Kövessen minket a Facebookon is!