Helyi hírek 2022. október 30. 16:00

Legyél fény az éjszakában!

Képgaléria
Legyél fény az éjszakában!
Mintegy 200 kerékpáros és futó látogatott el a Legyél fény az éjszakában! elnevezésű közlekedésbiztonsági rendezvényre október 29-én, délután. Az akcióval a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a megfelelő kivilágítás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az országos Látni és látszani kampány részeként első alkalommal rendezték meg a Legyél fény az éjszakában! című közlekedésbiztonsági rendezvényt Kiskunfélegyházán. Ez alkalomból futókkal és biciklisekkel telt meg a Petőfi-tér október 29-én. Az őszi-téli időszakban jelentősen romlanak a látási viszonyok, korábban sötétedik és a ködös, párás időben jelentősen romlik a láthatóság. A gyalogosok, a futók és a kerékpárral közlekedők ebben az időszakban fokozottan ügyeljenek a láthatóságukra és gondoskodjanak a megfelelő kivilágításáról – hívták fel a szervezők a figyelmet, ugyanis a sötétben világítás nélkül futó személy és kerékpáros láthatatlan az autósok számára.

A kivilágított futók és biciklisek egy 3,5 kilométeres távot tettek meg közösen, a Petőfi-térről indulva a Kossuth utcán és a Majsai úton haladva. A résztvevők láthatósági ajándékcsomagot kaptak a balesetmegelőzési bizottság jóvoltából. A kampány sikeressége remélhetőleg ahhoz is hozzájárul, hogy még kevesebb baleset legyen a városban.

G. E.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!