Kultúra 2022. november 3. 08:00

Könyvtársarok – Sikerkönyvek

Könyvtársarok – Sikerkönyvek
A Bookline, az ország legnagyobb könyves webáruháza 2010 óta teszi közzé sikerlistáját, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. A legutolsó toplistából válogattunk olyan kiadványokat, amelyeket megvásárolt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és kölcsönözhetőek.



Az olvasásnak számos előnyét ismerjük: kitűnő szabadidős tevékenység, hozzájárul tudásunk, műveltségünk gyarapodásához, segít abban, hogy a bennünket foglalkoztató problémákat új nézőpontból vizsgáljuk meg. Béres Judit irodalomterápiás kézikönyve a laikusok számára is érthetően szól e segítőmódszerről. Izgalmas önismereti utazásra visznek a konkrét példák, a könyvajánlók és a gyakorlatok.




Tomor Anita újabb tündérmesével örvendeztette meg rajongóit, megjelent az Imádlak, Los Angeles! folytatása, a Szeretlek, Hawaii! Az írónő kedvenc időtöltése az utazás, számos helyen járt már családjával, így képzeletben a főszereplőkkel együtt fedezhetjük fel a csodás látnivalókat. A könnyed, romantikus történet krimivel fűszerezve letehetetlen olvasmány.




A Kossuth Kiadó néhány éve indította el Ikonikus nők című sorozatát, amellyel inspiráló hölgyekről emlékezik meg. Nyomon követhetjük az idén 155 éve született Marie Curie életét, aki a világon elsőként kapott kétszer Nobel-díjat a fizika és a kémia területén végzett munkájáért. A lebilincselő mű minden korosztálynak ajánlható, hiszen a lengyel tudós jó példa a fiataloknak szorgalomban, kitartásban, az idősebbeknek pedig lelkierőt ad.
               

Kövessen minket a Facebookon is!