Helyi hírek 2022. november 28. 08:00

Karácsonyi gyermekkönyv- és játékgyűjtés a könyvtárban

Karácsonyi gyermekkönyv- és játékgyűjtés a könyvtárban
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztályával együttműködve idén is gyűjti azokat a jó állapotú játékokat és könyveket, amik aztán rászoruló családok karácsonyát tehetik szebbé. Az adományokat december 9-éig várják.

Borítókép: Facebook

A városi könyvtár hosszú évek óta teszi közzé karácsonyi játék és könyvgyűjtési felhívását. Tavaly több mint kétszáz család karácsonyát tették szebbé az összegyűjtött ajándékokkal.



– Az önkormányzat részéről, a Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály vezetője, Ódor László idén is megkeresett bennünket, hogy segítsünk az adománygyűjtésben. A felajánlott ajándékokat, jó állapotú játékokat és gyermekkönyveket a könyvtár munkatársai szortírozzák szét és dobozolják be, majd a Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály munkatársai juttatják el az ünnepek előtt azon családokhoz, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek – tudtuk meg Abonyi Szilviától, a könyvtár igazgatójától. Hozzátette: már érkeztek be idén is adományok, amelyeket továbbra is köszönettel fogadnak. A jó állapotú játékokat, könyveket december 9-éig a könyvtár nyitvatartási idejében lehet leadni, a Hattyúház árkádjai alatti bejárat felől.

G. E.
               

Kövessen minket a Facebookon is!