Program 2022. november 21. 10:00

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!
A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretnék még ünnepélyesebbé tenni azzal, hogy mézeskalács házikókból hetedszer is meseváros-építést szervez a Kiskun Múzeum. Várják családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni és mézeskalács házikót készítenek a jótékonysági célú felhívás alkalmából.

A mézeskalács ház formája és mérete: Az alkotások bármilyen építményt ábrázolhatnak, házikót, emeletes házat, vagy városunk nevezetes épületeit, köztéri alkotásait.

Mérete: max. A/4 mézes tészta alapon. Díszítése téli, karácsonyi hangulatot idézzen!

A felajánlott mézeskalács házikók leadási határideje: november 30-án, december 1-jén és 2-án 8-tól 18 óráig a Móra Ferenc Művelődési Központban.

A VII. Karácsonyi Mézeskalács Meseváros kiállítása december 3-án, szombaton 17 órakor a városháza aulájában, a második adventi gyertya gyújtásakor nyílik meg.

Jótékonysági mézeskalács házikó tombolák vásárolhatók 500 Ft/db áron a Móra Ferenc Művelődési Központban és a Tourinform irodában.



Tombolahúzás december 17-én, szombaton a városháza előtt, a negyedik adventi gyertyagyújtást követően lesz, ahol a Mézeskalács meseváros házikóit kisorsolják, amelyeket a nyertesek magukkal vihetnek karácsonyfájuk alá.

A tombolaárusításból befolyó összeget a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménye által szervezett nyári gyerekprogramokhoz szükséges eszközökre, valamint a Kiskun Múzeum gyermekprogramjainak megvalósítására fordítják.

Kérik, hogy minél többen vegyenek részt a mézeskalács város építésében és vásároljanak jótékony célra tombolát, 500 Ft/db áron!

Szervező: Kiskun Múzeum

Társszervezők: Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda, KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény

Támogató: Kiskun Múzeum Baráti Köre

Érdeklődni és jelentkezni lehet a Móra Ferenc Művelődési Központban a Kiskun Múzeum kihelyezett irodájában személyesen, vagy a +36/20/391 8058-as telefonszámon.
                              

Kövessen minket a Facebookon is!