Helyi hírek 2022. november 6. 14:00

Kórustalálkozó az Ótemplomban

Képgaléria
Kórustalálkozó az Ótemplomban
Őszi kórustalálkozót szervezett a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete november 5-én, szombaton a Sarlós Boldogasszony Templomban. Az eseményen megjelent Balla László alpolgármester és felesége, valamit Ács Ildikó és Ács János, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusának fő támogatói.

A zenés délutánon két testvérkórus műsorát is hallhatta a népes számú közönség: a kisújszállási Phoenix Vegyeskar, Lór-Kerekes Ágnes vezényletével és a székesfehérvári Alba Regia Vegyeskar, Kneifel Imre vezényletével is tiszteletét tette városunkban. A vendégek után következett a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusának programja, amit a közönség több esetben is szűnni nem akaró vastapssal jutalmazott. A három kórus műsorának javát vallási ihletésű művek, spirituálék tették ki, amelyet a helyszín adta akusztika és a templomi környezet még magasztosabbá tett.

A koncert végén egy közös számmal búcsúztatták az idei találkozót: Kodály Zoltán egyik legismertebb kórusművét szólaltatták meg, az Esti dalt. A műsor alatt zongorán közreműködött Rab Zita Mónika és Bolla Julianna, dobon Hegyi Bence. A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusát Vili Balázs vezényelte.

Az estet a résztvevő fellépők remek hangulatú vacsorával zárták, ahol az ének és a jókedv garantált volt.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                  

Kövessen minket a Facebookon is!