Sport 2022. november 6. 18:25

Az utolsó negyed döntött

Az utolsó negyed döntött
Legyőzték a veretlen miskolciakat a Nemzeti fiú kadet bajnokság „C” csoportjában a félegyházi U16-os fiú kosárlabdázók.

A „C” csoport eddig hibátlan mérleggel rendelkező csapata, a miskolci MEAFC/A vendégeskedett szombaton kora délután a Constantinum sportcentrumban. Azon túl, hogy egy kiváló csapatról beszélünk, rendkívül sportszerű fiatalok alkotják csapatukat, edzőjük pedig egy felkészült szakember, aki jelenleg is az NBI-es felnőtt együttesük tagja. A házigazda FTSI csapata is jó formát mondhat magáénak, hiszen eddigi két hazai mérkőzését megnyerte, legutóbb pedig Körmenden is hatalmas harcra késztette a hazaiakat.

Félegyházi pontokkal kezdődött a mérkőzés, az 5. percben 12:3-as eredménynél azonban néhány hazai eladott labda lendületet adott ellenfelünknek, akik elkezdtek felzárkózni. Fej-fej mellett haladt sokáig a két együttes, viszont a második negyed vége a miskolci fiúknak sikerült jobban, 5 pontos vezetésükkel jött a nagyszünet.

A harmadik – mumus – negyed ismételten jókora bosszúságot okozott számunkra. 49:59-es állásnál azonban „megérkeztek a fiúk a mérkőzésre”, olyan energiával kezdtek kosárlabdázni elsősorban védekezésben, amely sokszor jellemezte őket. Harminc játékperc után csupán kettő pont volt már csak a két csapat közötti különbség, jöhetett a mindent eldöntő utolsó 10 perc.

Szerencsénkre a félegyházi fiúk nem vettek vissza a lendületből, agresszív védekezésből jól tudtak váltani támadásban, extra egyéni teljesítmények voltak jellemzőek ekkor. Három és fél perccel a vége előtt egy kisebb kényszerszünet még okozott egy kis izgalmat, de utána sem csökkent játékosaink koncentrációja, sőt, a 7 pontos előnyünket 18 pontra tudták a végére növelni.

Izgalommal vártuk ezt a mérkőzést, hiszen egy jó csapat ellen mindig könnyebb játszani. Szerencsére a 10 pontos hátrányból vissza tudtunk jönni, ami lendületet adott a fiúknak, a végén pedig fizikálisan is meggyőzőnek bizonyultunk, ez is kellett a végső győzelemhez. Játékosaim hétről hétre konstans teljesítményt nyújtanak, nagyon büszke vagyok rájuk.

Félegyházi TSI – MEAFC/A: 92 – 74
(23:16, 15:27, 22:19, 32:12)

Ideje: november 5., szombat, 13 óra
Helye: Kiskunfélegyháza, Constantinum sportcentrum

FTSI: Abonyi 29/3, Farkas 28/9, Kósa 13/3, Bán 8, Horváth 6, Trifont 4, Kószó 2, Kapus 2, Várkonyi , Seeberger, László, Bozó.

Pihenésre nem jut sok időnk, a napi edzések mellett a csapat nagy része szerdán Diákolimpia Megyei Döntőn vesz részt, vasárnap pedig régi sportbarátainkat látogatjuk meg Nyíregyházán, bajnoki mérkőzés formájában.

Nyíregyházi Sportcentrum – Félegyházi TSI
Ideje: november 13., vasárnap, 16 óra
Helye: Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnoka

Simon Zoltán
Félegyházi TSI – szakmai vezető 
            

Kövessen minket a Facebookon is!