Helyi hírek 2022. november 7. 14:00

Átadták a Bankfalu új utcáit

Képgaléria
Átadták a Bankfalu új utcáit
A közelmúltban megvalósult beruházás ünnepélyes átadása volt november 7-én, hétfőn a Bankfaluban. A Szélmalom utcában 128 méter, a Kéve utcában 212 méter hosszúságban 4 méter széles aszfaltburkolatú út építése fejeződött be, amelynek két oldala 1,5 méter zúzottköves padkával és vízelvezető árokkal egészült ki.

Az ünnepélyes átadáson megjelent Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek, Szabó József, a körzet önkormányzati képviselője, valamint dr. Ónodi Izabella és Szamosi Endre képviselők.

Csányi József polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy 2014-ben, amikor a jelenlegi városvezetés elkezdte a munkáját, az egyik legfontosabb feladatuknak tartották, hogy fejlődésben tartsák a várost. Ehhez elsősorban kellettek azok a lakosok, akik jelezték igényüket, másrészt kellettek olyan segítő vállalkozók, akik megtervezték a beruházásaikat, valamint, akik kivitelezték azokat. Elmondta, hogy 8 éve tart az együttműködésük a kecskeméti Vonalvezető Kft.-vel, munkájukkal elégedettek. A városvezetés alapvető és legfontosabb igénye volt, hogy a közterületek járdáit, útjait, az utcaképeit fejlesszék, az elavult burkolatokat megújítsák, a burkolat nélküliket pedig leaszfaltozzák. Kiskunfélegyháza legfejlődőbb, legújabb kertvárosi része a Bankfalu, amit sok fiatal, kisgyermekes család választ otthonul. Itt kertes körülmények között élhetnek, és a szülők nyugodt szívvel kiengedhetik a gyermekeket játszani az utcára, hiszen az itt lakók nagyon komoly összezáró közösséget alkotnak.

A Kiskun utca felújítása után a keresztutcák következtek, amelyek a vállalkozók véleménye szerint jó úton haladnak. Amit a zászlóra tűztek a munkájuk elkezdésekor – nevezetesen, hogy lehetőség szerint 2024-ig minden félegyházi utca legalább zúzottköves burkolatot kapjon – próbálják tartani. Még akkor is, ha a lépések kisebbek az elmúlt évek pandémiás és a gazdasági nehézségei miatt. Megköszönte a bankfalusiak türelmét, rugalmasságát és pozitív hozzáállását, amit a kivitelezés ideje alatt tanúsítottak és úgy véli, hogy továbbra is az egyik legfontosabb kulcsa a beruházásoknak, az itt élőkkel történő együttműködés. Megköszönte a körzet önkormányzati képviselőjének, Szabó Józsefnek a munkáját, akivel korábban megtekintették azokat az utcákat, amelyek prioritást élveznek, vele közösen gondolkodva alakították ki a felújítás tervét. Elmondta, hogy a hamarosan megvalósuló 300 négyzetméter alapterületű, Integrál Zrt. tulajdonában lévő élelmiszer és kiegészítő árucikkeket kínáló áruház is a körzet lakóinak kényelmét hivatott szolgálni.

Szabó József, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette: a legdinamikusabban fejlődő városrészről van szó, amikor a Bankfalut említjük. Ahogyan fogalmazott: mint egy családi házban, itt is mindig van tennivaló és lesz is, erre számíthatnak az itt élők. Mindenkit biztosított arról, hogy folyamatosan szervezik a városrész fejlesztését. Végezetül megköszönte a támogatást és a munkát.

A beszédek után került sor az ünnepélyes szalagátvágásra.

Z. A.


Fotó: Fantoly Márton
                  

Kövessen minket a Facebookon is!