Helyi hírek 2022. november 8. 10:00

Light Friday – láthatósági eszközöket kaptak a járókelők

Light Friday – láthatósági eszközöket kaptak a járókelők
Közlekedésbiztonsági akció keretében fényvisszaverő mellényeket és egyéb láthatósági eszközöket kaphattak a járókelők a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársától november 4-én, pénteken a Béke-téren. Ennek keretében zajlott a pénteki akció, Light Friday néven, ahol láthatósági mellényekhez 100 %-os kedvezménnyel juthattak hozzá az érdeklődők.

Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója elmondta, hogy évek óta megrendezi az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság – a Látni és látszani kampányt, amely idén október 17. és december 4. között zajlik, és amivel szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Ennek keretében zajlott a pénteki akció, Light Friday néven, ahol többek között láthatósági mellényekhez 100 %-os kedvezménnyel juthattak hozzá az érdeklődők. Elmondta, hogy a Light Friday kampány célja, hogy a kerékpárosokra és a gyalogosokra is fókuszáljanak – ne csak a gépjárművezetőkre – ráirányítva a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra: miszerint együtt tehetünk csak a közlekedés biztonságáért.



Megtudtuk, hogy korábban is volt már példa hasonlóra: az előző években ellenőrzés keretében kerékpárosoknak osztottak láthatósági eszközöket. Fekete-Setény Tamara hozzátette: az elmúlt hétvégén lezajlott Legyél fény az éjszakában! elnevezésű közösségi futásnak és kerékpározásnak nagy sikere volt és minden várakozást felülmúlt a részvétel és az érdeklődés, amit köszön a félegyházi lakosoknak. Úgy véli, hogy fontos a városlakóknak a biztonságos közlekedés és bízik benne, hogy a folytatásban a balesetek száma minimalizálódni fog városunkban.



A péntek délelőtti akciót nagy érdeklődés övezte. Az ingyenesen rendelkezésre bocsátott eszközök mellett a járókelőknek lehetőségük nyílt kérdéseket is feltenni a rendőr zászlósnak, amelyekre ő szívesen és örömmel válaszolt.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!