Helyi hírek 2022. november 9. 09:00

Lakossági fórumra várta körzete lakóit dr. Réczi László

Képgaléria
Lakossági fórumra várta körzete lakóit dr. Réczi László
Lakossági fórumra várta az érdeklődőket dr. Réczi László, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője november 8-án, kedden, a Platán iskolában. Az eseményen megjelent Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, Balla László alpolgármester és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő.

Dr. Réczi László beszámolójában ismertette a körzetben megvalósult beruházásokat, kiemelve a központi fejlesztést: a bölcsőde építését. Ismertette a további feladatokat: a garázssor közötti útszakasz javítását és a Csanyi úti kerékpárút megépítését. Elmondta, hogy az orvosi rendelő közelében egy padot cseréltek, felújítottak, valamint a Kálváriánál a székelykapu előtti terület és a padok is gondozáson estek át. A képviselő hozzátette, hogy folyamatos problémaként jelentkezik a zöldhulladék és a szelektív hulladék elszállítása, amelyeken igyekeznek úrrá lenni.

Csányi József polgármester beszédében örömmel jelentette be, hogy a bölcsődeépítés már tényleg a finisben van: belülről a burkolatok, festési munkálatok, kívülről a hőszigetelése zajlik az épületnek, a cserép is felkerült az intézményre és napelemet is telepítettek. Elmondta, hogy a kezdetekkor nem volt egyértelmű, hogy hová építik majd fel az új bölcsődét, szó volt arról, hogy az óvoda kertjében kap majd helyet. Ezt a verziót elvetették, hiszen a megnövekedett forgalmat már nehezen lehetett volna kezelni. Így végül a mostani helyét szavazták meg, amivel sajnos szintén nem értett minden lakó egyet. A polgármester úgy véli, hogy a zöldövezet előnye mellett a szomszédságban található idősotthon lakói is örömüket lelhetik a gyerekzsivajban.

Beszélt a Csanyi úton megvalósuló kerékpárútról, amelyre keresik a pályázati lehetőségeket, illetve a régóta kérdéses, Csanyi út és a déli elkerülő út kereszteződésébe épülő körforgalomról, amelynek tervezése megkezdődött egy állami beruházás keretében. Ismertette a városi beruházásokat: a Deák Ferenc utca, az Oskola utca, a Pázmány utca és a Korona utca tekintetében. Beszámolt a jelenleg folyamatban lévő munkákról, a Vasas-pálya felújításáról és a Kossuth utca mindkét oldalának, az Ady Endre és a Dózsa utca vonaláig tartó megszépítéséről. Hangsúlyozta, hogy az adventi időszak az ünnepi fényekről is szól majd városunkban, természetesen a rezsicsökkentés adta lehetőségek mellett. Szó esett az orvosi rendelő kérdéséről is: a jelenlévőket arról biztosította, hogy azt nem szeretnék elköltöztetni a jelenlegi helyéről.

Megtudtuk, hogy a városvezetés elhivatott a kamerarendszer fejlesztése ügyében, már működnek a rendszámfelismerő eszközök, infrakamerák, amelyek a kiskunfélegyháziak biztonságát szolgálják.

A beszámolók után a fórumon megjelentek kéréseket tolmácsoltak és kérdéseket tehettek fel, amelyek között volt fásítási kérelem vagy fanyesés szükségességének jelzése. A problémásabb városrészekről is ejtettek szót és a megvalósult parkolók használatáról is kérdezték a városvezetést. Említették a garázssoron és a körzet utcáiban kialakult kátyús utak javításának szükségességét, valamint az elavult vízvezetékcsövek cseréjének vagy tisztításának lehetőségéről is értekeztek. A fórumon a problémák mellett elégedettségüknek is hangot adtak a körzet lakói, megköszönték a város és a Móraváros csinosítását és a folyamatos fejlesztéseket.

A felmerült problémákat az illetékesek feljegyezték, megkezdték azok kivizsgálását, elhárítását.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                         

Kövessen minket a Facebookon is!