Program 2022. november 28. 12:00

Verseitek Dallama – irodalmi zenés est a művelődési központban

Verseitek Dallama – irodalmi zenés est a művelődési központban
Verseitek Dallama címmel a Móra Ferenc Művelődési Központban működő Petőfi Klub keretében mutatkozik be Skoperda Nóra és Nagy Gergő irodalmi zenés estjükkel november 30-án, szerdán, 18 órától.

A Verseitek Dallama diákokat és felnőtteket egyaránt megszólító zenés est, az irodalom, a lélek és a dallamok találkozása. A 2017-ben létrejött formáció irodalmi estjein, rendhagyó irodalomóráin klasszikus és kortárs magyar versek megzenésítésével és írók, korszakok fókuszba helyezésével hazánk verseinek népszerűsítését fiatalos formában mutatják be.

Skoperda Nóra énekes, dalszerző, író, valamint Nagy Gergő gitáros, dalszerző hiszik, a versek világa életmentő: megmutatja azokat az értékeket, látott vagy vágyott világokat, amikre a mai, XXI. században élő fiataloknak szüksége van. Céljuk, hogy klasszikus magyar írók szavain keresztül ismerhessük meg magunkat. Repertoárjukban a Petőfi 200 évfordulóra koncentrálnak Petőfi Sándor és a reformkor költőinek feldolgozásaival, emellett megszólalnak Pilinszky János, József Attila, Radnóti Miklós, Ady Endre és Szép Ernő költeményei is.



Az irodalmi estre a belépés ingyenes, de részvételi szándékukat jelezzék a 76/466-843-as telefonszámon vagy személyesen a Móra Ferenc Művelődési Központban (6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi-tér 1.)
                   

Kövessen minket a Facebookon is!