Helyi hírek 2022. november 12. 12:00

Mérföldkőhöz érkeztek a Constantinum intézmény végzős diákjai

Képgaléria
Mérföldkőhöz érkeztek a Constantinum intézmény végzős diákjai
November 11-én, pénteken mérföldkőhöz érkezett a Constantinum végzős diákjainak élete. Ezen a napon rendezték a már hagyományos szalagavató ünnepséget. A megjelent diákokat, szülőket, barátokat, dolgozókat és intézményvezető társakat Mindák József, az intézmény vezetője köszöntötte.

„A terv nélküli cél csak vágy. Ma van lehetőséged arra, hogy felépítsd a holnapot, amire vágysz. Ha csak egy lépést is tettél egy értelmes cél felé, máris sikeresnek mondhatod magad”. Ezzel az idézettel bocsátotta útjára a nagybetűs élet kapujában álló diákokat, majd beszédében elmondta, hogy az iskolai élet egyik jelentős szakasza a szalagavató. Azért, mert a célokért nap mint nap lépni, dolgozni kell. A szalagavató egy állomása ennek a munkafolyamatnak, a szalag pedig afféle emlékeztető, hogy merre is halad az út. A fiatalok elérkeztek ahhoz a kapuhoz, ami jelentős változást jelent az életükben. Ugyan a nagy megmérettetésen még nincsenek túl, de nem szabad elfelejteni, hogy ezért a célért mindent meg kell tenni. Akár a sportolók a véghajrában még keményebben kell küzdeni. Különös ez a mai ünnep, hiszen többféle érzelem és gondolat keveredik az emberben. Nosztalgikus, elmélázva a múlt eseményein, hogy vajon a diákok kitartottatok-e a céljaik mellett, vagy módosultak azok az évek múlásával.

Ezután felkérte Geszler Péter esperes atyát a szalagok megszentelésére, megáldására, aki szavaival olyan útravalót adott a diákoknak, amelyek az élet minden területén a segítségükre lehetnek majd.

Papp Vivien, városunk diákpolgármestere köszöntötte a végzős diákokat, ezt követően Bánszki Dániel saját versét adta elő, amit kifejezetten erre az alkalomra írt.

A köszöntők és a szalagtűzés után a diákok előadásokkal ünnepeltek. Énekeltek, gitároztak, színdarabokat adtak elő és különféle stílusú táncokat mutattak be. Ezek közül nem maradhatott ki a romantikus és modern hangulatú keringő vagy a hagyományos palotás.

T. L.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!