Kultúra 2022. november 13. 11:00

Márton-napi családi délután a művelődési központban

Képgaléria
Márton-napi családi délután a művelődési központban
Márton-napi családi délutánt tartott a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ, november 11-én. Az eseményre sokan érkeztek ügyes kezű gyerekek, szüleik és kísérőik. A programról bővebben Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény igazgatója számolt be, majd a résztvevő gyerekek szívesen meséltek rajzolási, alkotási szokásaikról.

– Évek óta rendszeresen megrendezzük a Márton-napi családi délutánunkat. Ez a mostani egy picit eltér az eddigiektől, mivel az energiaválság okán kevesebb áramot szerettünk volna felhasználni a programunkhoz, így szerényebben tudtunk együtt lenni. A Márton-napi mulatság egy nagyon régi hagyományunk, ezért törekedtünk arra, hogy a jelen helyzetben is minőségi elfoglaltságot kínáljunk a látogatóknak. Különböző technikákat igénylő kézműves foglalkozásokkal, közös társasjátékozással, valamint a Profi-L bábszínház jóvoltából, A csizmás kandúr című bábjátékkal kedveskedtünk a vendégeinknek. A kézműves foglalkozásokat munkatársaink, illetve a Félegyházi Grafikai Kör segítségével valósítottuk meg, ahol a libák kerültek középpontba. Lehetett színezni, ragasztani, festeni, de tulajdonképpen csak a képzelet szülte az alkotás határát. A Mirtusz Cukrászda pedig finom töpörtyűs pogácsával, aprósüteményekkel és nem utolsó sorban libaalakú finomságokkal járult hozzá ehhez a kellemes délutánhoz. A belépődíjas rendezvényen a Márton nevű legények ingyenesen vehettek részt.

A gyerekek a különféle kézműves foglalkozások közben meséltek otthoni és óvodai kreatív tevékenységeikről.




Nagy Nóra (9)
– Nagyon szeretek kézműveskedni. Leginkább lovakat rajzolok. A kedvencem a My Little Pony típusú, színes lovacska. A kész művekből van, amit elrakok magamnak, de ami jól sikerül, azt anyáéknak szoktam odaadni ajándékba. Először ceruzával megrajzolom, aztán kiszínezem. Néha nem tudom eldönteni, hogy milyen legyen, akkor a TV-ből nézek mintákat. Kipróbáltam már az agyagozást is. Készítettem egy delfint, ami olyan, mintha a hullámok között ugrana. A múlt héten pedig egy halloween tököt csináltam szintén agyagból, de az még nincs kiégetve. Anyáékkal régebben voltunk egy festménykiállításon, a festés is nagyon tetszik.




Kocsis Ábel László (5)
– Az oviban a kedvencem a színezés. Tűzoltóautót szoktam pirosra, kékre, fehérre és sárgára színezni. A kedvenc színem a piros.




Ónodi Panni (5)
– Színezni és festeni szeretek. A kedvenc állatom a cica, azt szoktam rajzolni és kiszínezni csíkosra. Nekem is van egy cicám, Smirgli a neve és csíkos.




Kovács Boglárka Hanna (9)

– Sokat szoktam kézműveskedni. Szeretek rajzolni, festeni, filccel és színes ceruzával dolgozni. A telefonon szoktam keresni cuki képeket, például nyuszikról – mert ők a kedvenceim –, lemásolom őket és aztán kiszínezem.




Tarjányi Luca (4)
– Néha szoktam rajzolni. A legjobban a Harry Potter film szereplőit szeretem lerajzolni. A sárga és a narancssárga a kedvenc színem. Mást nem szoktam csinálni, mert papírból semmit sem tudok hajtogatni.  

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!