Kultúra 2022. november 18. 14:00

Könyvtársarok – Novemberi programajánló

Könyvtársarok – Novemberi programajánló
Az év 11. hónapjában is változatos rendezvényekkel várja Kiskunfélegyháza lakóit a Petőfi Sándor Városi Könyvtár.

November a fogászat hónapja. Ez jó lehetőség arra, hogy tudatosan figyeljünk fogaink épségére. Ebben segíti a fiatal anyukákat és gyermekeiket dr. Ónodi Izabella fogorvos, aki november 22-én, kedden 10 órakor lesz a Betűbölcsi, a könyvtár baba-mama klubjának vendége.



Október 27-én nagyszabású ünnepségen emlékezett meg Félegyháza arról, hogy 100 éve, 1922. október 29-én déli 12 órakor leplezték le Petőfi Sándor Segesvárról megmentett ércszobrát. Köllő Miklós erdélyi szobrász remekművét városunk csak kölcsönkapta arra az időre, míg Segesvár fel nem szabadul. 1999-ig várták vissza az egyik legszebb egészalakos alkotást, amikor a Petőfi Emlékbizottság kezdeményezésére közadakozásból elkészült Máté István csongrádi szobrászművész munkája. November 24-én, csütörtökön 17 órakor a Fehéregyházára került szobor keletkezésének és felavatásának történetéről beszélget Tóth Gyuláné nyugalmazatott iskolaigazgatóval dr. Kőfalviné dr. Ónodi Márta főlevéltáros.

Nemcsak az üzletekben, hanem az intézményben is Black Friday-t, azaz fekete pénteket tartanak, november 25-én. Egész nap kedvezménnyel iratkozhatnak be a könyvtárba és a könyvtárosok elengedik a késedelmi díjak felét.



November 29-én ünnepli 85. születésnapját Rádi András Holló László-díjas festőművész, akinek 70 éve alkotásban című kiállítását december 3-áig még megtekinthetik a Hattyúházban a művészetkedvelők.

                  

Kövessen minket a Facebookon is!