Kultúra 2022. november 25. 12:00

Kultúrsarok – Adventi készülődés

Kultúrsarok – Adventi készülődés
Az adventi készülődés és a kézművesség kerül előtérbe a Móra Ferenc Művelődési Központ november végi programjaiban, kicsit közelebb hozva mindenkihez a karácsony szívmelengető hangulatát.

Az advent a várakozás, az önmagunkban való elmélyülés és a gyermeki izgatottság időszaka. Ez a karácsony előtti néhány hét lehetőséget kínál mindenkinek, hogy számot vessen az év eseményeiről, saját értékeinek fontosságáról és mindarról, ami fontos az életében. Ezt az elmélyülést és a ráhangolódást szeretnék megalapozni a művelődési központ soron következő programjai. A hagyományokhoz híven idén is lesz Adventi Női Kör november 26-án, szombaton 14 és 19 óra között, ahol a kreativitásé és a nyugodt légköré lesz a főszerep. Az eseményre olyan hölgyeket várnak, akik szívesen készítenének adventi koszorúkat, karácsonyi dekorációkat, ajtókopogtatókat vagy asztaldíszeket, ezáltal csempészve egy kis ünnepi hangulatot otthonukba. Az alkotásra való nyugodt ráhangolódást a meleg tea, a könnyed zenék és a barátságos társaság garantálja. A programra mindenki vigyen koszorúalapot és gyertyát, a többi alapanyagról a művelődési központ gondoskodik. Jelentkezni szükséges a +36/76 466-843-as telefonszámon Bodor Mariann programszervezőnél.



A több évtizedes hagyományokra visszatekintő Adventi Kézműves Kiállítás november 25-étől várja az érdeklődőket a művelődési központ aulájában. A kiállítás kiskunfélegyházi és a környező települések kézműveseinek munkáit foglalja magába: mézeskalácsok, karácsonyi dekorációk, textilmunkák, szalma-, csuhé-, vessző- és kerámiaalkotások fogják hirdetni térségünk változatos termékpalettáját. A kiállított művek a helyszínen bárki számára megvásárolhatóak, lehetőséget kínálva mindenkinek, hogy ezekben a nehéz időkben támogassák a hazai alkotók munkáját. Az Adventi Kézműves Kiállítás december 20-áig látogatható hétfőtől szombatig 9 és 20 óra között a művelődési központ aulájában. További információ kérhető a +36 76/466-843-as telefonszámon.

                 

Kövessen minket a Facebookon is!