Napi pozitív 2022. november 16. 13:00 Forrás: Magyar Közút

A fővárosba látogatott Emká, a Magyar Közút mentett kutyusa

A fővárosba látogatott Emká, a Magyar Közút mentett kutyusa
Kedden a Petőfi Rádió reggeli műsorának vendége volt Emká, a jászberényi közutasok által megmentett és befogadott keverék kutya. Intenzív napja volt, egyrészt most először járt a mérnökségen kívül, ahol mindennapjait tölti, másrészt a rádiós nyilatkozata után bemutatkozott a közútkezelő budapesti kollégáinknak is, akik gyűjtést szerveztek számára, hogy legyen megfelelő mennyiségű étele, játéka a következő időszakra.

Szuperül érezte magát, rengeteg ölelést, simogatást, dögönyözést és persze jó pár jutifalit is bezsebelt. Ahogy a friss felvételeken is látszik, nagyon szuperül érzi magát, imádja az embereket, minden is érdekli, ráadásul míg fél évvel ezelőtt, amikor megtalálták, akkor 980 grammal mérlegelt, mostanra viszont már mintegy 10 kilósra nőtt. Emká első kirándulásáról készült videó elérhető a Magyar Közút hivatalos Facebook-oldalán is.



Emká beszámolója a budapesti kalandjairól

Sziasztok! Emká vagyok, a Közút jászberényi mérnökségének leendő őrző-védő kutyája. Tudjátok, én vagyok az, akit a közutasok megtaláltak, megmentettek és befogadtak. Folyton mondják nekem a gazdáim, hogy mennyien szeretnek és milyen sokan kíváncsiak rám. Nemrég ráadásul azzal fogadtak, hogy meghívtak bennünket a Petőfi Rádió reggeli műsorába. Én nem igazán értettem, hogy ez pontosan mi is, de a gondozóim boldogan segítettek abban, hogy biztonságosan eljussak Budapestre. Ez hatalmas kaland volt nekem, mert nem jártam még a fővárosban, és igazából az állatorvosi rendelőn kívül nem is voltam még sehol sem. Izgatott voltam egész úton, de jól viselkedtem.

Az időjárás szomorú volt, de én nagyon boldog voltam, hogy belecsöppenhettem a városi forgatagba, sőt, néhány autót jól meg is ugathattam. Aztán bementünk az A38 hajóra, ahol a rádió stúdiója van. Nagyon aranyosak voltak velem, mindenki kedvesen fogadott, sikerült bezsebelnem jó pár gyömöszölést és jutifalit.

Aztán jött a nyilatkozat. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs vezető ölében kellett volna nyilatkoznom, de a szignál után én úgy döntöttem, hogy jövök-megyek a stúdióban és Nagy Natasa szerkesztő-műsorvezető ölébe hopponáltam.




Jól éreztem magam, de már mentünk is tovább a Közút budapesti központi székházába. Mint kiderült, sok-sok finomságot és játékot gyűjtöttek nekem a kollégák, hogy ne csak a jászberényi közutasokat zabáljam ki a vagyonából. És hát az egész székház az udvarra rohant, mikor megtudták, hogy jövök. Itt is sikerült jó pár újabb ölelés, dögönyözést, simogatást, kedves szót és persze jutifalatokat begyűjtenem.

Jól elfáradtam, így végül délelőtt már indultunk is vissza Jászberénybe. Nagyon megdicsértek, hogy milyen ügyes voltam, én is szuperül éreztem magam az oda-vissza úton és a sok-sok programon egyaránt. Örülök, hogy sok új kétlábút megismerhettem, remélem még találkozom velük. Pacsi: Emká

Ja, és ha szeretnétek visszanézni a Petőfi Rádiós nyilatkozatomat, kattintsatok erre a linkre: https://fb.watch/gP2kMhYL2F/
                

Kövessen minket a Facebookon is!