Helyi hírek 2022. november 19. 08:00 Forrás: ecofamily.hu

Éljünk környezettudatosan!

Éljünk környezettudatosan!
Az alábbiakban 15 tippet olvashatnak arról, miként tehetünk lépéseket a környezettudatos háztartáshoz és szépségápoláshoz. Ha megfogadjuk, akkor csökkenthetők az energiaköltségek.

Borítókép: illusztráció

1. Öblítő helyett használjon ecetet és organikus mosóparfümöt! A konvencionális öblítőszerek ökológiai lábnyoma magasabb, mint az eceté.

2. Zsíroldó helyett használjon szódabikarbónát! Mivel a szódabikarbóna hatékony zsíroldó- és súrolószer, így remek választás a vegyszermentes, környezettudatos zsíroldáshoz.

3. Mosószer helyett használjon mosószódát vagy mosódiót! Előnyük, hogy nem tartalmaznak foszfor vegyületeket.

4. Válasszon lebomló csomagolású háztartási és szépségápolási termékeket!

5. Használjon vegán szépségápolási termékeket! Az állati eredetű összetevők kizárásával általában együtt jár az alacsonyabb ökológiai lábnyom is.

6. Csak akkor indítsa be a mosogatógépet, ha tele van! Ezzel redukálhatja az energia felhasználását.

7. Az előző tanácshoz hasonlóan: csak akkor indítsa be a mosógépet, ha tele van!

8. Használjon energiatakarékos izzókat! Töredékére csökkenthető a világításra használt energia mennyisége, ha a konvencionális izzók helyett energiatakarékos LED izzókra vált!

9. Használjon esővizet a kert locsolásához!

10. Kevesen hallottak a vízátfolyás-csökkentő zuhanyfej létezéséről. Ez egy olyan speciális zuhanyrózsa, amely csökkenti a fürdéshez használt víz mennyiségét. Érdemes erre váltani, hiszen a fürdés élménye nem romlik, viszont az elhasznált víz mennyisége csökkenthető.

11. Gyűjtse szelektíven a szemetet!

12. Komposztáljon! A komposztálás a szerves hulladék természetes újrahasznosítási módja. Segítségével évi több mázsa lakossági hulladék dolgozható fel természetesen.

13. Ellenőrizze a tömítéseket a vizesblokkban! A vízszivárgás több száz liter víz elvesztéséhez vezethet évente.

14. Ha módjában áll, telepítsen napelemeket!

15. Gondoskodjon a korszerű hőszigetelésről! Ennek segítségével jelentősen csökkenthető a fűtés miatti energiafogyasztás.
                                               

Kövessen minket a Facebookon is!