Helyi hírek 2022. november 17. 11:00

A 90 éves Sallai Gyulánét köszöntötték

Képgaléria
A 90 éves Sallai Gyulánét köszöntötték
A 90 esztendős Sallai Gyuláné Erzsikét köszöntötte születésnapja alkalmából Balla László alpolgármester november 16-án, szerdán. Az ünnepelt három gyermeke és veje társaságában fogadta az emléklappal és virágcsokorral érkezőket, hogy közösen idézzék fel a 9 évtized legfontosabb állomásait.

Sallai Gyuláné, született Czombos Erzsébet, 1932. november 16-án látta meg a napvilágot Kiskunfélegyházán. Nagyon egyszerű, dolgos családba született, édesapja vasutas, édesanyja háztartásbeli volt. Öt testvére közül mára sajnos már senki sem él, csak Erzsike néni érte meg ezt a szép kort.

Férjével munkahelyükön ismerkedtek meg, az akkori Sütőipari Vállalatnál dolgoztak pék munkakörben. Ebből a kapcsolatból életre szóló házasság lett, két leány- és egy fiúgyermekük született.

Erzsike néni a nyugdíjas kor betöltéséig szakmájában tevékenykedett. Lelkiismeretes, pontos munkájának elismeréseképpen többször is Kiváló Dolgozó címmel jutalmazták. A megterhelő munka mellett odaadóan nevelte gyermekeit, gondosan vezette háztartását. Mindhárom gyermeke becsületes felnőtt emberré vált. Hat unokája és hat dédunokája született. Már nyugdíjasként, egészen férje haláláig szívesen kertészkedett kis hobbitelkükön. A mai napig minden családi rendezvényen részt vesz. Újságolvasással, tévénézéssel tölti idejét. Mindennap meglátogatja családjából valaki, ebédet visznek neki, elintézik a bevásárlást, megbeszélik a nap történéseit, a televízióban látott eseményeket. Így telnek Erzsike néni napjai, hónapjai, évei.

Szeretettel gratulálunk az ünnepeltnek, boldog születésnapot, jó egészséget kívánunk!

Fotó: Fantoly Márton 
              

Kövessen minket a Facebookon is!