Helyi hírek 2022. november 17. 16:30

Átadták a Deák Ferenc utca és a környező közök megújult szakaszát

Képgaléria
Átadták a Deák Ferenc utca és a környező közök megújult szakaszát
Ünnepélyes keretek közt átadták a megújult Deák Ferenc utcát, valamint az I. közeit november 17-én, csütörtökön. Az eseményen jelen volt Csányi József polgármester, Bense Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője, dr. Faragó Zsolt jegyző, Gyenes Attila és Szamosi Endre képviselők, a kivitelező cég munkatársai és a környék lakói.

– 2022-ben a költségvetés elfogadásakor fontosnak tartottuk, hogy az a megkezdett fejlesztési ütem, ami az elmúlt éveket jellemezte, az tovább folytatódjon. Így, a 2020/2021-es években, amikor az önkormányzatnak kisebb lehetőségei voltak a fejlesztésekre, akkor a tervezőink dolgoztak. Legfőképpen a kecskeméti Vonalvezető Kft., akikkel évek óta szoros kapcsolatot ápol az önkormányzat, ugyanis sok közterület felújításában vettek részt és tervezték meg nekünk városunk látképét. Elkészítették a Deák Ferenc utca és a hozzá tartozó két átkötő köznek a felújítási tervét a Mártírok és a Hunyadi utca irányában. Miután az Egészségközpont és a Korond utca új arculatot kapott, úgy gondoltuk, hogy a Deák Ferenc utca ezen része kapcsolódhatna hozzá színben és a burkolati stílusban. A Kossuth utcától a József Attila Általános Iskoláig a két közzel egyetemben ezt a szemléletet követtük. Azért választottuk ezt a burkolóanyagot – az egybefüggő aszfaltréteg helyett –, mert hosszú távon gazdaságosabbnak ítéltük meg, ha javítani, vagy pótolni kell az elemeket. Ez úton is szeretném megköszönni a Vonalvezető Kft.-nek az elkészített terveket, az itt lakóknak pedig a türelmüket. Azt hiszem, hogy a kellemetlenségért az eredmény kárpótolja őket. Bízom benne, hogy a városnak a jövőben is lesz lehetősége együttműködni a céggel – zárta átadóbeszédét Csányi József.

–  Szeretettel köszöntöm a megjelenteket, különösképpen a környék lakóit. Egy nagyon fontos beruházásról, felújításról beszélünk és nagy öröm, hogy a mai napot át tudjuk adni ezt a területet. Köszönöm szépen a polgármester úrnak a segítséget, a jegyző úrnak és a képviselő-testületnek, hogy ők is támogatták ezt a felújítást. Ahogyan a polgármester úr is említette, cél volt, hogy a Korond és a Kossuth utcával összekössük ezt a területet, esztétikailag is illeszkedjen ezekhez az utcákhoz. Ezen felül nagyon fontos volt a víz- és a csapadékelvezetés is. Mindenki látta, hogy a Boca Magda- és a Mallár-közben folt hátán folt volt a burkolaton, így igazán nagy szükség volt erre a felújításra. Ezeken a közökön nagy az átmenő forgalom, rendkívül fontos szerepet játszanak a környék közlekedésében. Köszönöm én is a szakembereknek a munkáját, a környék lakóinak pedig a türelmet és azt, hogy évek óta biztattak, hajtottak abban, hogy megszépüljön a járda és az útszakasz – egészítette ki Bense Zoltán képviselő az elhangzottakat.

A Deák Ferenc utca mintegy 1383,38 négyzetméternyi területén 635,91 négyzetméter járda, 101,54 négyzetméter kapubejáró, valamint 321,91 négyzetméter parkoló, mindösszesen 2442,74 négyzetméteren újult meg betonkőburkolattal, parkolók kialakításával, valamint a zöldterület rendezésével. Ezen kívül az utca folytatásának két I. köze, a Boca Magda-köz 540,3, a Mallár-köz pedig 420,52 négyzetméter területen kapott új felületet, ugyancsak betonkőburkolattal.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
                

Kövessen minket a Facebookon is!