Helyi hírek 2022. november 19. 14:00

Ahol a művészet, a gasztronómia és a sörkülönlegességek találkoznak

Képgaléria
Ahol a művészet, a gasztronómia és a sörkülönlegességek találkoznak
November 18-án este nyitotta meg kapuit Rátkai Zsuzsa „…késő ősz…” című kiállítása a Félegyházi Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

A vendégeket elsőként Ónodi Árpád köszöntötte, majd átadta a szót Rátkai Zsuzsa képzőművésznek. Zsuzsa beszédében kiemelte, hogy az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhely önmagában is egy kiállítóhely, hiszen az asztalok, a székek, a pult, a berendezés egy kerek egészet alkot. Bármilyen kiállítást is rendeznek itt be, az már csak afféle kiegészítés. Talán csak egy kis pluszt ad hozzá. Jóleső érzésnek tartja, hogy azt gondolják, hogy egy képzőművész, egy fotóművész ehhez hozzá tud adni.

Maga a kiállítás a késő ősz jegyében, a gesztenyék és szőlők fényében született. A szüreten már túl vagyunk, de még emlékszünk rá. A gesztenyék két hete is, hogy lepotyogtak már. Elmúlt a nyár, de még nincs itt a tél, érezzük még az ősz melegét, de itt van a ködös idő is. Ezek tükrözik azt az átmenetet, amelyben Zsuzsa igazán megtalálta önmagát. Az évek során gyűlt össze ez a gyűjtemény és most jött el az idő, hogy a megfelelő helyen megmutathassa önmagát.

A művészt Szőke Zsanett, Zsuzsa alkotótársa követte, aki maga is ír. Néhány gondolatot osztott meg arról, milyen fontos számára a művész barátsága, ezt követően pedig bemutatott néhány sort saját novelláiból, amelyek tökéletesen kiegészítették a tárlatot, és tükrözték annak hangulatát.

T. L.

Fotó: Fantoly Márton
                  

Kövessen minket a Facebookon is!