Helyi hírek 2022. november 20. 14:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Krisztus, a mindenség királya – 2022. november 20.

1. A következő napokban, hetekben nagy sok szabad szentmise van, akik szeretnének szentmisét mondatni, jöjjenek be a Plébániára.

2. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót, amelynek összege aktív dolgozók esetén 5000, nyugdíjasok estén 4000 forint évente.

3. Köszönetet mondanak mindazoknak, aki tartósélelmiszer-vásárlással segítették a Karitász csoport jótékonysági tartós élelmiszer gyűjtését.

4. „Örvendj” címmel megjelent a Palestrina Kamarakórus CD lemeze. Megvásárolható a sekrestyében, a plébánián és Fazekas Tamás kántornál, 2000 forintért.

5. Hétfőn este 6 órakor kezdődik a Szent József közösség összejövetele a Szent István Közösségi Házban. Hívják és várják a férfiakat.

6. November 26-án, szombaton délelőtt 9 órára hívják azokat a gyerekeket, akik részt akarnak venni a karácsonyi betlehemes játékban.

7. Ugyancsak november 26-án, szombaton fél 2-től adventi készülődés – karácsonyi kézművesedés lesz a Szent István Közösségi Házban. Az alkalomra mindenkit szeretettel várnak. A program hozzájárulása személyenként 500, családoknak 1000 forint. Jelentkezni a sekrestyében, hétköznap munkaidőben a plébánia irodájában vagy Arnold atyánál lehetséges a program díjának befizetésével. A kézművesedés eszközeit a templom adja a készlet erejéig, így kérnek mindenkit, hogy aki csak teheti, vigyen magával olyan dekorációs eszközt, amit fel szeretne használni. A részletek a templomi hirdetőtáblán is olvashatóak.

8. Szintén 26-án, szombaton délután 5 órakor adventi gyertyagyújtás lesz a városházánál. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

9. November 27-én, jövő vasárnap, advent 1. vasárnapjával elkezdődik az új egyházi év.

10. Jövő vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleinek.

11. A Kalocsa – Kecskeméti Főegyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata önkéntes beteglátogatókat toboroz. Tudnivalók a templomi hirdetőtáblán láthatóak.
                            

Kövessen minket a Facebookon is!