Helyi hírek 2022. november 20. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Krisztus, a mindenség királya – 2022. november 20.

1. A hét ünnepei: hétfőn a Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban, kedden Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja, csütörtökön a vietnámi vértanúk emléknapja, pénteken pedig Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú emléknapja lesz.

2. Hétfőn este 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, várják szeretettel a testvéreket.

3. Az édesanyák Szent Mónika Közössége e havi összejövetelét csütörtökön, délután 4 órától tartja a Jókai utcai közösségi házban. A közösség szentmiséje november 26-án, szombaton este 6 órakor lesz.

4. Adventi koszorú készítésre hívják a hittanosokat, november 25-én, pénteken délután 4 órától a közösségi házba. Koszorúalapot adnak, a díszítőelemeket és gyertyákat a gyerekek vigyék magukkal. Várják őket szeretettel, kérik, hogy jelentkezzenek a hitoktatóknál. Az elkészült koszorúkat, illetve a családok koszorúit advent első vasárnapján, vagyis jövő vasárnap a 9-es és az esti szentmisén áldják meg. Kérik a testvéreket, hogy ha tehetik, vigyék magukkal a szentmisére.

5. Az adventi szent időben a rorate (hajnali) szentmisék 6 órakor kezdődnek majd, az irgalmasság rózsafüzérét az Oltáriszentség előtt a szentmisék után fogják imádkozni.

6. Hálásan köszönjük a Karitász javára adott perselyadományokat. A Karitász csoport karácsonyra továbbra is tartós élelmiszert gyűjt a szegények megsegítésére a templomban és a plébánián, december 11-éig.

7. Jövő évi kalendárium és naptár kapható a templomi hátsó asztalnál, a sekrestyében és a plébánián.
                          

Kövessen minket a Facebookon is!