Kultúra 2014. november 20. 11:30

Tündérszó meseíró pályázat

Tündérszó meseíró pályázat
A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület hatodik alkalommal hirdeti meg nemzetközi meseíró pályázatát.

A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várjuk e-mailben, csatolt Microsoft Word dokumentumban, vagy postai úton 4 példányban, 2015. március 3-ig.A pályázatra a 2000. január 1-je és 2006. december 31-e között született gyermekek meséit fogadjuk. A mese mellé, kérjük, feltétlenül csatolják 1.) a meseíró nevét, 2.) születési idejét (év, hónap, nap), 3.) postacímét (ország, település, utca, házszám, irányítószám), és 4.) szülei egyikének lehetőleg e-mail címét, vagy telefonszámát!

A pályaművek terjedelme legföljebb 6000 karakter (3 nyomtatott oldal) lehet. Témájukkal, irodalmi formájukkal kapcsolatban nincs semmiféle megkötés. Egy pályázó csak egy mesét küldhet be a zsűrinek. A pályázó a mese elküldésével hozzájárul műve bármilyen formában történő, külön ellenszolgáltatás nélküli, későbbi nyilvánosságra hozásához.

A pályázat szellemi mecénása Lezsák Sándor költő, a Magyar Országgyűlés alelnöke. A bírálóbizottság neves írókból áll. A díjnyerteseket oklevéllel és egyedi művészeti alkotással jutalmazzuk.

A döntést követő ünnepélyes eredményhirdetés 2015. június elején lesz Székesfehérváron. A díjazottakat 2015. május 15-ig telefonon vagy e-mailben értesítjük, illetve névsorukat a www.ggmuvhaz.hu honlapon közzétesszük. A legjobb írásokat az Egyesület egy későbbi időpontban megjelenteti.
 

Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület, 8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1.

Telefon: +36 22/501-161; e-mail: [email protected]

 

Kövessen minket a Facebookon is!