Helyi hírek 2022. november 22. 12:00 Forrás: MTI

December 2-áig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire

December 2-áig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire
December 2-ig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire – tudatta az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

Borítókép: Eduline illusztráció

Idén 541 középiskola írt elő írásbeli felvételit a hozzá jelentkező tanulóknak. Az OH honlapján elérhetők ezeknek a középiskoláknak az adatai, valamint az az elektronikus keresőfelület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók.

A középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a 2023/2024-es tanévben, és megjelölték azt is, hogy milyen felvételi eljárásban veszik fel a jelentkezőket. Közülük 541 középiskola – az intézmények 48 százaléka – jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt központi írásbeliken. Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikére beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

A jelentkezést december 2-áig ahhoz a vizsgaszervező középiskolához kell beadni, amelyben a felvételiző a vizsgáit meg kívánja írni. A központi felvételi vizsgákkal és a középiskolai felvételi eljárás további menetével kapcsolatos információk elérhetők az oktatas.hu honlapon.
             

Kövessen minket a Facebookon is!