Sport 2022. november 21. 18:00

Nehéz helyzetben is versenyeznek

Képgaléria
Nehéz helyzetben is versenyeznek
A gazdasági helyzet az íjászatra is rányomja a bélyegét. Lényegesen kevesebb és egyben drágább a részvétel. Különösképpen sorra maradnak el a megszokott teremversenyek. Így a felkészülés a februári terem OB-ra is nehezebb. Emiatt a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület tagjai is megragadnak minden lehetséges alkalmat.

November 13-án, Turulmezőn tartottak versenyt, ahova a Koppányok 5 fővel előneveztek, de betegség miatt 4-en érkeztek. Így kimondhatjuk, hogy az utánpótlás tudáséhsége okán egy igazán kellemes edzőversenyen vettek részt. A helyszínre jellemzően jól lőhető, viszonylag könnyű célok, azonos távolságra lerakva, kiváló edzésnek is tekinthető. Fiataljaink remekül helyt is álltak.

Eredmények: Tóth Evelin 684 ponttal, 74 százalékos teljesítménnyel első lett.
Tóth Milán, aki szépen bontogatja szárnyait, bizonyítandó, hogy remek íjász lesz belőle, 671 ponttal első lett.

Zrínyi Norbert, új Koppányunk szintén első helyen végzett. Mindhárman vadászreflex íjjal lőnek, fiatal felnőtt kategóriában.

Nagy Zoltán a legnépesebb kategóriában a felnőtt férfiak közt pusztai íjával a 16. helyen zárta a napot.

*  *  *

A Kiskundorozsmai Íjászok szokásos Szélmalomkupa elnevezésű teremversenyüket nem tudták megtartani a megszokott helyi termükben. Így kénytelenek voltak más helyszínt keresni, amit Szegeden, a Dugonics András Piarista Gimnáziumban rendeztek meg. A november 20-ára meghirdetett eseményre szinte már az első héten elfogyott minden hely az előnevezésekkel. Azonban volt lemondás, így sikerült az utolsó este benevezni Varga-Bene Olíviát is. Ezúton köszönjük a főszervező Szunyogh Mihálynak a személyes ügyintézést. Ennek köszönhetően 8-an vettünk részt a megmérettetésen. A terem adottságaihoz igazodva, félhosszú és rövid célok egyvelege fogadta a versenyzőket. Nem nehezek, de azért a dobogós helyezésekért keményen meg kellett küzdeni, hiszen a legkiválóbbak is jelen voltak. Példaként jelzem, hogy többen a 90%-os teljesítmény fölé küzdötték magukat.

A Koppányok eredményei: 8 indulóból öten dobogón végeztünk.
Varga-Bene Olívia mini korosztályban első lett.

Zoboki Csenge vadász íjjal a második helyet szerezte meg.
Bicskeiné Csányi Mária, az idei év legaktívabb Koppány versenyzője ezúttal is remekelt. Szenior hölgyek közt pusztai íjával, 456 ponttal második helyezést szerezte meg. Ugyanebben a korcsoportban Kövecses Zsuzsanna negyedik helyen zárta a napot. A legnépesebb kategóriában, a sérült, frissen műtött kézzel versenyző Szólya Imre 453 pontot szerzett, amivel a 8. helyet érdemelte ki. Éves kihagyás után visszatérő Szeibert Imre 438 ponttal 10. lett.

Jómagam a végére kissé elfáradtam így a megszerzett előnyt szép lassan adogattam át Tamáskovics Gyula Koppány tagunknak. Utolsó célnál dőlt el az elsőbbség sorsa. A szoros eredmény ellenére közénk fért egy íjász. Ez okból Tamáskovics Gyula 536 ponttal harmadik, míg Dinnyés Gyula 543 (86%) ponttal az első lett.

A megmérettetés egyben csapatverseny is volt, a Koppányok 18 résztvevőből a 8. helyen végeztek. Másod vegyes csapatunk eredményét sajnos nem tudjuk. Ráadásként elhoztuk a legidősebb és a legfiatalabb versenyzőnek adott különdíjat is. Az esemény végén a szervező egyesület egy-egy szelet tortával is kedveskedett a résztvevőknek.

Összegezve: egy jól megszervezett teremversenyen vettünk részt ezzel is készülve a februári terem OB-ra.

Dinnyés Gyula
Turul Koppány Íjászai HSE
                   

Kövessen minket a Facebookon is!