Helyi hírek 2014. november 18. 13:02

Térképpel a kézben tapasztalhatták meg, mi vár rájuk

Képgaléria
Térképpel a kézben tapasztalhatták meg, mi vár rájuk
Élményt és betekintést kínált a nyílt nap

Nyolcvannál több diák, és mintegy 50 szülő vett részt a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium újfajta nyílt napján. A klasszikus akadályversenyhez hasonlító programban 10 állomást kereshettek fel az iskola területén, s az eligazodáshoz még térképet is kaptak. Gulyás Eszter iskolatitkár, aki vállalkozott egy gyors idegenvezetésre, elmondta, hogy a nyílt napon a szülők különböző helyszíneken tájékoztatást kapnak az iskola felépítéséről, jellemzőiről és képzéseiről, a diákok pedig játékosan bele is kóstolhatnak az iskola életébe:

– Jelenleg mintegy 530 tanulónk van, a következő tanévben 5 párhuzamos osztályt tervezünk elindítani: gépész, informatika és villamosipar ágazatban. A gépész és informatikus osztályok két tanítási nyelvű változatban is elérhetők.

A köztudatban még „PG”-ként szereplő intézmény 2013-ban vált a Szent Benedek Iskola részévé, megőrizve az előd több mint 140 éves értékeit.

Mitől újfajta ez a nyílt nap?

– Egyszerre nyújtunk élményt és betekintést a szakmai munkába – tájékoztatta a Közlönyt Rokolya Csaba igazgató. – Szeretnénk, ha az idelátogatók 8-tól 12-ig nemcsak jól éreznék magukat, de azt is megtapasztalnák, mi vár rájuk az elkövetkező 4-5 évben. Az előző nyílt napunkon is sok érdeklődő járt az iskolában, most is sokan kíváncsiak ránk, így még egy utolsó ilyen alkalmat szervezünk ebben a tanévben, december 2-án.

Tóth László Imre

Kövessen minket a Facebookon is!