Sport 2022. november 22. 18:35

Értékes pécsi siker az FTSI U16-os kosarasaitól

Értékes pécsi siker az FTSI U16-os kosarasaitól
A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián vendégeskedett november 20-án, vasárnap délután a Félegyházi Térségi Sportiskola kadet fiúcsapata. Gyönyörű, impozáns sportcsarnok, csodálatos körülmények fogadtak minket, ahol öröm játszani.

Volt is öröm bőven az első negyedben, hiszen lerohantuk a házigazdákat. Jól működtek az átmenetek, volt lendület, energia. Mindezt egy kiegyenlítettebb második negyed követte, de a félidőt így is 17 pontos előnnyel zártuk.

A folytatás – ellenfelünk agresszívebb játékának is köszönhetően – egy oda-vissza rohanásba csapott át, ami nem a mi játékunk. Hiányoztak a védekezésbeli összhangok,  támadásban a koncentrált befejezések. 1 perccel a vége előtt még 9 ponttal vezettünk, innen lett szoros a vége.

Csapatunk megszerezte első idegenbeli győzelmét a főtáblán az idei bajnokságban, így az alapszakasz első köre után pozitív mérleggel áll (4 győzelem, 3 vereség).

Hullámzó teljesítménnyel, de győztesen jöttünk haza Pécsről. Kiemelkedő első negyed után taktikailag belenyúltam a játékba, ami ezen a mérkőzésen nem működött jól. A 30 eladott labda, a csupán 50%-hoz közeli dobásmutató illetve a gyengébb lepattanózás tanulsággal kell, hogy bírjanak számunkra a továbbiakra nézve. Tudtuk, a sorozatterhelés a teljesítményünk rovására mehet, ezt a versenyrendszert szokni, tanulni kell. Hétről hétre jó csapatok ellen játszunk, magas fokú koncentrációt követel minden mérkőzés, ráadásul fizikailag is bírni kell mindezt. Dicséret illeti játékosaimat, mert egy nagy hagyományokkal rendelkező, akadémiai képzésben dolgozó csapat ellen tudtak diadalmaskodni. Ezúton szeretném megköszönni a hazai csapat sportszerű játékát, további sportsikereket kívánok nekik is!


Nemzeti fiú kadett bajnokság, „C” csoport

Pécsi VSK/A – Félegyházi TSI: 84 – 87
(15:33, 15:14, 22:19, 32:21)


Helye: Pécs, Szamosi Nándor sportcsarnok

FTSI: Abonyi 36/12, Várkonyi 17/6, Farkas 15, Bán 6, Kósa 4, Horváth 4, Kapus 3, Kószó 2, Trifont, Seeberger, Bozó, László.


November 25-én, pénteken újra pályára lép kadet fiúcsapatunk, hiszen Baján játssza soron következő fordulóját. A mérkőzés 17 órakor kezdődik a Bereczki Máté Technikum sportcsarnokában.

Hajrá fiúk, hajrá félegyházi kosárlabda!

Simon Zoltán
Félegyházi TSI – szakmai vezető
                   

Kövessen minket a Facebookon is!