Sport 2014. november 19. 15:10

Félegyháziak is részt vettek a jubileumi Wing Tsun- gálán

Képgaléria
Félegyháziak is részt vettek a jubileumi Wing Tsun- gálán
Nagyszabású Leung Ting Wing Tsun Gálát rendeztek november 9-én a debreceni Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban, amit Szél Gábor mester tiszteletére szervezett a Kelet-európai Wing Tsun Szövetség. Az 50. születésnapját ünneplő Szél Gábor Si Hing kelet-európai főinstruktor 25 éve Wing Tsunozik és 25 éve honosította meg a sportágat Debrecenben. A mesternek a jubileum alkalmából Dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár díszoklevelet adományozott. A gálán a Magyar Wing Tsun Egyesület Kiskunfélegyházi klubjának vezetője, Tihanyi Mihály és több tanítványa is részt vett.

„Telt házzal, 500 néző előtt zajlottak az események a színpadon, megelevenedtek múlt századok legendás wing tsun mesterei, formagyakorlatok, női önvédelem, fabábú, chi-sau, katonai bemutató, magyar szablya, és még folytathatnám a közel kétórás műsor bemutatóinak sorolását.

Lengyel és Litván kung fu mesterek is tiszteletüket tették, és ők is szerepeltek a színpadon .A gálán bemutatóztam én is mesteremmel, Bágyi Jánossal, aki 5., és Barta Róberttel, aki 2. mesterfokozatú kung fu testvérem, aradi oktató, plusz Róbert két magas fokozatú tanítványával.

Mi technikai bemutatót "raktunk össze", illetve a Gála végén, a Biu Jee mester formagyakorlatban szerepeltünk. Ha jól számolom, ez már nekünk a 9. gálaszereplésünk volt, de számunkra is volt meglepetés rendesen. Sok ötletes, technikás, és vicces bemutatót láthattunk. A gála végén színpadra került az ünnepi torta is, és sorba kapta Szél Mester a köszöntéseket, gratulációkat.

Sok-sok elismerés és ajándék után, az egyik, ha nem a legnagyobb ajándékot vehette át Si-Fu Máday Norbert Nagymestertől, a 8. mesterfokozat magyar és kínai nyelvű diplomáját, valamint Simicskó István sport és ifjúságért felelős államtitkár elismerő díszoklevelét a sportért, és a rendvédelmi szervek magas színvonalú képzéséért!Látványos és szép rendezvény tanúi lehettek a nézők, és a fellépők egyaránt. Mindig élmény a Wing Tsun Egyesület Jubileumi Gáláin részt venni, és jelen lenni!”

 

 

 

November 15-16-án szegedi és kecskeméti területi szeminárium volt, ahol Máday Si-Fu oktatta a lelkes résztvevőket, majd a szemináriumok vizsgákkal zárultak.

Két kiskunfélegyházi tanítványom vizsgázott, Dombovári Henrik, kiskunfélegyházi instruktor helyettesem szegeden 9. haladó, valamint Kecskeméten Tapodi Ádám tanítványom 3. és 4. fokozatvizsgát tett!

 

Tihanyi Mihály

Kövessen minket a Facebookon is!