Helyi hírek 2022. november 23. 10:00

Szabó József szerint folyamatosan fejlődik a Bankfalu

Képgaléria
Szabó József szerint folyamatosan fejlődik a Bankfalu
Lakossági fórumra várta az érdeklődőket Szabó József, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője november 22-én, kedden, a Bankfalui Óvodában. Az eseményen megjelent dr. Faragó Zsolt jegyző és Sipos Róbert, a városüzemeltetési és közterület-felügyeleti osztály munkatársa.

Szabó József a fórum elején köszöntötte a megjelenteket, majd örömének adott hangot a Bankfalut érintő beruházások, fejlesztések miatt. Úgy véli, hogy – csakúgy, mint egy családi háznál – a körzetben is mindig lesznek tennivalók, feladatok, amelyeket el kell végezni, meg kell oldani. Örömmel jelentette be, hogy az Integrál Zrt. előreláthatólag jövő ilyenkor megnyitja a körzetben áruházát, ahol szolgáltatóknak is rendelkezésre áll néhány üzlethelyiséggel.

Dr. Faragó Zsolt jegyző ismertette a megjelentekkel a körzetet, és tágabb értelemben a várost érintő változásokat, a megvalósult fejlesztéseket. Elmondta, hogy a Covid utáni nehéz időszak ellenére a város jó ütemben haladt, ami miatt mára elmondható, hogy minden Bankfaluban található, de aszfaltburkolattal még nem rendelkező utcának elkészültek a kiviteli tervei. Az útépítések elindultak, előbb a Béla király és a Templomhalom utcában, majd a közelmúltban a Kéve és a Szélmalom utcákban történtek fejlesztések.

A város területén is újraindultak a munkák a járvány után, amelyek gyümölcse mostanra látszik beérni. Egymilliárd forint értékben készültek el nagyon fontos projektek, amelyek közül kiemelte az Oskola utcai parkolót a város egyik legforgalmasabb helyén létesített 55 férőhellyel. Kitért a Pázmány utcában, a Korona utcában, Deák Ferenc utcában megvalósult beruházásokra és beszélt az áremelkedések miatt elmaradt munkákról is, valamint a város jövőjéről.

Megtudtuk, hogy a városvezetés 2023-ban két nagyobb projekttel számol. Az első a Liget utcán, a Vasas-pálya tényleges megújítása, megépítése uniós forrásból. A tervek elkészültek, március-áprilisban elindulhat a kivitelezés. A mintegy 760 millió forintos projekt tartalmaz kerékpáros ügyességi pályát, sportpályákat, KRESZ-parkot, fatelepítéseket, új belső tereket, kerítéseket, játszótereket, ízléses mosdókat, belső térvilágítást, kamerarendszert, öntözőrendszert. A focipálya megmarad, de helyet kap mellette egy kutyáknak kialakított ügyességi pálya és lesz rekortán futópálya körben a területen.

A jövő évi másik nagy projekt a Kossuth utca megújításának folytatása a Körpatika, az Attila utca és a Kossuth ABC, Dózsa György utca közötti rész mindkét oldalán. Ez a mintegy 800 millió forintos projekt magában foglalja az érintett területen a járdák, burkolatok, térvilágítás korszerűsítését, növények telepítését, ülőfal és padok kialakítását.  

A jegyző a város anyagi helyzetéről elmondta, hogy Kiskunfélegyháza jelenleg jelentős megtakarítással rendelkezik. Mindezek mellett – hangsúlyozta – a meghozott rezsicsökkentő intézkedések ellenére is  óriási pénzügyi terhet rónak a városra az elszabadult energiaárak.   

A lakossági kérések között mindezek után felmerült az igény forgalomlassító eszközök telepítésére, fák ültetésére, a szemétszállítás kérdéseinek tisztázására, az újonnan létesült parkolók használati szabályainak tisztázására, és új kerékpárutak létesítésére is. Szóba kerültek a fanyesési munkák, amelyek kapcsán a képviselő felhívta a lakosok figyelmét, hogy az áramszolgáltató munkatársai elkezdték a nyesést a vezetékek közelében, de lehetőségük szerint a városlakók azt végezzék el a saját területükön.

A felmerült kérdéseket az illetékesek megválaszolták, feljegyezték, azok megoldásáról biztosították a megjelenteket.

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!