Gazdaság 2022. november 28. 16:00

Rezsitámogatással szeretne példát mutatni a szegedi vállalkozás

Rezsitámogatással szeretne példát mutatni a szegedi vállalkozás
Az energiaválság és az egyre emelkedő rezsiárak sokakat változtatásra kényszerítenek. A legtöbben megszorításokban gondolkoznak, de akadnak olyan vállalkozások, amelyek segíteni szeretnének és tudnak is.

Borítókép: Depositphotos illusztráció

Kaszás Anikó, a SolvElectric Technologies Kft elmondta: – Minden munkatársunk rezsitámogatásban részesül, amit novembertől márciusig adunk meg, vagyis hat hónapon keresztül, összesen 120 ezer forint értékben. Több mint 30 munkavállalót foglalkoztatunk, így ez az összeg megközelíti a 4 millió forintot, amelyet a dolgozók részére bocsátunk, hogy megkönnyítsük számukra az emelkedő energiaárakkal való küzdelmet.

Minden munkatárs fontos és értékes

A vállalkozás még 1991-ben, mint elektronikai szerviz jelent meg a piacon. A családi vállalkozás gyorsan növekedett és 2 évvel később, 1993-ban megnyílt az első üzletük is, ahol már elektronikai eszközöket és alkatrészeket is forgalmaztak. Az ezredfordulón tovább tudott fejlődni a cég és megvásárolták az első SMD beültető gépsorukat, aminek köszönhetően megkezdődött az elektronikai gyártás folyamata.

– Minden munkavállalónk fontos számunkra. Szeretnénk őket megőrizni és tudatosítani bennük azt,  hogy gondoskodunk róluk még akkor is, ha az infláció, illetve az elszabaduló energiaárak ennyire érintik az országot. A munkavállalóinknak előzetesen nem szóltunk a rezsitámogatásról, így amikor megérkezett a fizetéssel együtt a bónusz az egész cég meglepődött, hogy miért érkezett több pénz a megszokottól. Persze mindenki örült, és érezhetően jobb lett a hangulat a gyártáson, a szervízben és az irodában is – mesélte a cég ügyvezetője, aki szeretne ezzel példát mutatni a többi KKV szektor vezetőjének is, hogy aki tud segíteni, az tegye meg.

Alapkövetelmény a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem

A szegedi cégtől nem áll távol a szociális érzékenység és nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra is. Tavaly decemberben több mint kétmillió forint értékben ajándékozott légtisztító készülékeket a szegedi mentőállomás részére. Az ezt megelőző évben a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára ajánlották fel a partnereik számára szánt ajándékok összegét. A cég számára a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem is alapkövetelmény.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!