Kultúra 2014. november 18. 17:40

A mese és a regény határán

Képgaléria
A mese és a regény határán
A 3. és 4. osztályosok mutatkoztak be a Móra Mesemondó Találkozó mai, városi fordulóján

Móra szavaival élve „szapora csicsergés” és egészséges drukk közepette kezdődött a városi mesemondó verseny következő, korcsoportos fordulója. A húzott – páros, páratlan – sorszámok alapján két csoport alakult a mesemondókból is és a zsűriből is.

Ahogy haladunk a kisebbek felé, mind nagyobb számban képviseltetik magukat a mesemondók, és a versenyben egyre több jó előadót hallani. Meddig marad meg ez a közeli a kapcsolat a mese és a gyerekek között? Hány éves korban nőnek ki a mese világából?

Eszter: Mindenféle mesét szeretek, közel állnak hozzám. Regényeket is szoktam olvasni, de úgy gondolom, egy ideig még megmaradnak a mesék is.

Regina: Azt szeretem a mesékben, hogy megismerhetem valaki gondolatait és fantáziáját, az íróét, aki kitalálta őket. Azt hiszem, legalább 16 éves koromig fogok meséket olvasni.

Fanni: Olvasni is, filmen nézni is szeretem, sok magyar népmesét fogyasztok. Izgalmasak és mindig jó a befejezés. Meddig? Még 3-4 évig biztosan.

Anna: Jó és csodás történetek, főleg azért jók. Ha választanom kellene a filmnézés és az olvasás között, én inkább olvasnék. A meséket nem lehet kinőni, azaz én úgy érzem, hogy még sokáig, legalább 14 éves koromig fogom őket olvasni.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!