Helyi hírek 2022. november 29. 12:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
A hét ünnepei: szerdán Szent András apostol ünnepe, szombaton Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknapja lesz.

1. Hálásan köszönik mindazok segítségét és szorgalmát, akik a múlt pénteki adventi koszorú készítésben részt vettek. Isten fizesse meg szolgálatukat!

2. Az adventi szent időben minden hétköznap a rorate (hajnali) szentmisék 6 órakor kezdődnek, majd az irgalmasság rózsafüzérét az Oltáriszentség előtt a szentmisék után fogják elimádkozni. A szentmisék alatt van gyónási lehetőség.

3. A héten lesz elsőpéntek, 24 órás szentségimádást tartanak reggel 6 órától, az Oltáriszentség éjszakai őrzésére várják a jelentkezőket. A férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 5 órakor indul az Ótemplom elől.



4. Adventi programok: Advent 2. vasárnapján az este 6 órai szentmisében Szent Miklóst fogjuk köszönteni, a 3. vasárnapon (mivel szent Miklós a pálinkafőzők védőszentje) a fél 11-es és az este 6 órai szentmisében a testvérek pálinkáit áldják meg, majd a 4. vasárnapon a templomi és a családok otthoni kis betlehemeit szentelik meg a 9-es és a 18 órai szentmisék végén. Adventi lelkigyakorlat december 8. és 10. között lesz a 18 órai szentmisékben, a lelkigyakorlatot Ft. Bobek Tamás, tiszakécskei plébános vezeti.



5. A templom karácsonyi díszítésére a bejáratnál felállított nagy adventi naptárnál gyűjtenek, illetve elindítják a „Fogadj örökbe egy karácsonyfát!” akciót. Idén karácsonykor szeretettel hívják a családokat, közösségeket, baráti társaságokat, hogy támogassák a templom karácsonyi dekorációját egy-egy karácsonyfa árával, jelképes örökbefogadásával. Részletek a plébánia irodáján.

6. A karitász csoport továbbra is tartós élelmiszert gyűjt december 11-éig a templomban kihelyezett kosarakban, illetve a plébánián, irodaidőben.
                         

Kövessen minket a Facebookon is!