Helyi hírek 2022. november 27. 10:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent első vasárnapja – 2022. november 27.

1. Az adventi időben hétköznaponta csak reggel csak 6 órakor tartanak szentmisét.

2. December 1-jén, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hivatásokért.


3. December 3-án, szombaton délelőtt 9 órára hívják azokat a gyerekeket, akik részt akarnak venni a karácsonyi betlehemes játékban.

4. Ugyancsak szombaton délután 5 órakor adventi gyertyagyújtás lesz a városháza előtt. A szervezők hívnak és várnak mindenkit.

5. Egyházközségi mikulás keresi fel azokat a családokat, akik ezt kérik. Az érdeklődő családok jövő vasárnap (december 4.) estig vigyék be a sekrestyébe a csomagokat.

6. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni 2023-ban.

7. A Zenebarátok Kórusa december 11-én, vasárnap délután 4 órától tartja adventi koncertjét.

8. Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek a templomban december 15-én, 16-án és 17-én az esti szentmisében. A beszédeket Gyirán Péter kiskunhalasi káplán atya mondja. Kérik a kedves híveket, hogy a lelkigyakorlat alatt végezzék el karácsonyi szentgyónásukat.

9. Betlehemkészítő pályázatot hirdetnek. Bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 20-áig kérik bevinni a plébániára.

10. Írják a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára.

11. Közeledik az év vége. Kérik, hogy aki még nem fizette be az egyházi adót, tegye meg. Befizetni a plébánián, vagy postai csekken lehet, amelyek a templomi padok mögötti asztalról elvihetőek.

                            

Kövessen minket a Facebookon is!