Helyi hírek 2022. november 29. 14:00

Adventi forgatag a Waldorfban

Képgaléria
Adventi forgatag a Waldorfban
A Tiszta Forrás Waldorf Intézmény apraja-nagyja örült annak, hogy ismét összegyűlhetett, ahogy szokott az Advent első vasárnapja előtti szombaton.

Mint a korábbi években is, ünnepi díszbe öltöztettük kis- és nagytornatermünket, és néhány termet is bevontunk az „Adventi forgatag” eseményébe. Nem csak diákjaink, óvodásaink, az ő szüleik, rokonaik, barátaik készíthettek adventi koszorút, ablakdíszeket, mások is ellátogattak hozzánk, hiszen rendezvényünk nyitott volt.

Kiváló lehetőséget kínált a gyönyörűen berendezett kávéház, a sütiző csendesebb beszélgetésekre, egy kis megnyugvásra, pihenésre. Ötödikeseink indiai teaházzá alakították osztálytermüket, ahol Indiából érkezett édességek, eredeti indiai recept alapján készített tejes-fűszeres teák, sütemények várták az idelátogatókat. Ez történelemepochájuk rendkívüli megkoronázása volt. A terem egyik meghitt szegletében egy gimnazistánk hennafestéssel foglalkozott, dob és gitár hangja tette még hangulatosabbá a füstölő illatával telített teret, indiai receptek találtak új gazdára, lelkes diákok meséltek Indiáról.

Az „Adventi forgatagban” a felnőttek mellett a gyermekeknek is teremtettünk nyugodt környezetet. Óvónőink „A suszter manói” című bábjátékot mutatták be a kicsiknek, majd délután többször is diafilmvetítés várta őket. Bízunk benne, hogy ez a szombat szép adventnyitó alkalom volt a résztvevő családoknak.

Intézményünkben az adventi időszakot a közös reggeli éneklések, gyertyagyújtás teszik meghitté. Pásztorjátékkal is készülünk, amellyel Félegyháza lakosait december 10-én, szombaton a városi gyertyagyújtás után 18 órától szeretnénk megörvendeztetni.

Árvainé Volentér Éva
              

Kövessen minket a Facebookon is!