Helyi hírek 2022. november 27. 16:00

Keresztállítással és jótékonysági ebéddel ünnepelnek

Keresztállítással és jótékonysági ebéddel ünnepelnek
Idén is felállította Félegyháza főterén a kettős keresztet a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezete. Ezúttal azonban – az előző évektől eltérően – nem rendeztek ünnepséget, köszöntő szavak nélkül, csendben, észrevétlenül került ki az egység szimbóluma advent első vasárnapján a Petőfi-térre.



Kollár László, a párt helyi elnöke kérdésünkre elmondta, hogy az apostoli kettős kereszt többféle tartalmat közvetít: a kiindulási pontot, de – mint a címer jobb oldala – az országot is szimbolizálja, míg egyházi vonatkozásban az apostoli tartalmat jeleníti meg. Összességében – fogalmazott – elég jól körbehatárolja mindazt, ami a Jobbik számára fontos: a magyarság és a kereszténység értékeit. Azért állítják fel minden évben, hogy jelenlétével ráirányítsa a figyelmet az ünnep eredeti céljára, a megváltó, a fény és a reménység születése iránti várakozásra.



– Ellenpontozni szeretnénk ezzel azt az évtizedek óta tartó, szerintünk romboló folyamatot, ami a szeretet ünnepét bevásárlási lázzá silányítja. Ennek érdekében arra készülünk, hogy advent utolsó vasárnapján, december 18-án egy tál meleg ételre vendégül látunk száz félegyházi rászorulót. A kiválasztásban igénybe vesszük az önkormányzat és Ódor László, a szociális osztály vezetőjének segítségét. Ezekben a vészterhes időkben így szeretnénk lehetőségeinkhez mérten tenni nélkülöző félegyházi embertársainkért – fogalmazott a pártelnök.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!