Program 2022. december 1. 08:00

Könyvtársarok – Hangolódás az ünnepekre

Könyvtársarok – Hangolódás az ünnepekre
A város már karácsonyi díszbe öltözött: a főtéren áll a felékesített fenyőfa, a gyerekek nagy örömükre beleülhetnek a rénszarvas húzta szánkóba. Portékáikat kínálják az árusok, forralt borral, teával, alföldi batyuval és kürtőskaláccsal melegíthetik fel testüket a központban sétálók.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár azokat a programjait ajánlja az itt élők figyelmébe, amelyekkel a lelküket készíthetik fel az ünnepekre.



December 3-án, szombaton délelőtt a család minden tagja együtt alkothatja meg papírból az adventi koszorút, a télapót, a rénszarvast és a karácsonyfadíszeket. Ezután a Profi-L Bábcsoport Manófalva című előadását nézhetik meg. Végül találkozhatnak a Mikulással, aki a városban legelőször a bibliotékába látogat el.

6-án, kedden 10 órakor a Betűbölcsin Belényi Kata wellnesstanácsadó és Papp Anett BioBoszorka arról beszélnek, hogyan hangolódhatunk az ünnepekre illóolajokkal.



Másnap, szerdán 17 órakor nyílik a Kecskeméti Katona József Múzeum keresztény művészeti gyűjteményéből kölcsönkapott kiállítás. Az Angyalok őrizzenek című tárlatot ifj. Gyergyádesz László művészettörténész nyitja meg.


Fotó: archív
A 2021-es adományátadás pillanata


December 9-éig még várják a jó állapotú játékokat és gyermekkönyveket, amelyeket karácsonyi ajándékként rászorulók kapnak meg. Az adománygyűjtéshez több intézmény is csatlakozott, így a Móra Ferenc Gimnázium és a Dózsa György Általános Iskola. December 20-án, kedden 10 órakor a polgármesteri hivatal Szociális- és Közfoglalkoztatási Osztálya veszi át a bedobozolt csomagokat.
               

Kövessen minket a Facebookon is!